Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
26/09/2023 | 08:36
Militaire News

Οι κατηγορίες κατά Μενέντεζ και οι υπερφίαλοι…

Οι κατηγορίες κατά Μενέντεζ και οι υπερφίαλοι...

Η δικαστική περιπέτεια στην οποία έχει εμπλακεί ο γερουσιαστής Μενέντεζ προκαλεί ερωτήματα για την εμμονή ορισμένων στην Αθήνα να έχουν «ποντάρει» τα πάντα σε ένα πρόσωπο σε ότι αφορά στην προώθηση εθνικών θέσεων και συμεφρόντων στην Ουάσινγκτον .

Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών Στέλιος Φενέκος με κείμενο του σχολιάζει εύστοχα:

«Πολλές φορές τοποθετήθηκα δημόσια σε συνεντεύξεις και άρθρα, για το λάθος να υπερπροβάλλουμε τον Γερουσιαστή Μενέντεζ ως κύριο αποδέκτη της επιρροής του Ελληνοαμερικανικού λόμπυ, όπως εκφραζόταν δημόσια στην Ελλάδα από εκπροσώπους των οργανώσεων στις ΗΠΑ και αναπαραγόταν αφελώς από πολιτικούς και δημοσιογράφους στα ΜΜΕ.
Μάλιστα στις δημόσιες δηλώσεις του κάποιος συγκεκριμένος εκπρόσωπος Ελληνικής οργάνωσης δήλωνε εν ολίγοις, ότι έχουμε τον Μενέντεζ και θα τον βάλουμε να υποστηρίξει τις Ελληνικές θέσεις (είχα συγκρουσθεί δημόσια για την αμετροέπειά του αυτή που μας εξέθετε ως χώρα).
Και έσπευδαν πολλοί να προβάλλουν αυτήν την επικίνδυνη ρητορική.
Τεράστιο λάθος αυτό το ύφος δημοσιοποίησης, διότι εξέθετε την χώρα μας αλλά και τον ίδιο τον Μενέντεζ ως πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας.
Έγραφα συγκεκριμένα:
«Φανταστείτε τις οιεσδήποτε επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν με την αχρείαστη και αφελή αυτή υπερπροβολή, εάν τελικά του απαγγελθούν κατηγορίες, με πιθανότητα να αναγκασθεί να παραιτηθεί μέχρι να εκδικασθεί η υπόθεση.»
Σήμερα ο Μενέντεζ συνελήφθη από το FBI και του απαγγέλθηκε κατηγορία ότι αυτός και η σύζυγός του από το 2018 έως το 2022 δέχτηκαν δωροδοκίες εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από επιχειρηματίες, ως αντάλλαγμα για να αξιοποιηθεί η επιρροή του προς όφελος τους, αλλά και προς όφελος ξένης χώρας (πιθανόν της Αιγύπτου).
Τα στοιχεία που βρέθηκαν από το FBI περιλαμβάνουν μετρητά, χρυσό, πληρωμές για στεγαστικό δάνειο σπιτιού, ένα πολυτελές όχημα και άλλα πράγματα μεγάλης αξίας.
ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ
Δεν είναι δεδομένο ότι θα επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες και ότι θα καταδικασθεί τελικά ή ότι θα αναγκασθεί σε παραίτηση.
Όμως….
Όλοι όσοι έχουν δημόσιο λόγο (πολιτικοί, αναλυτές και δημοσιογράφοι), αλλά και όσοι εκπροσωπούν οργανωμένες προσπάθειες υποστήριξης των Ελληνικών συμφερόντων στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, έπρεπε να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις δηλώσεις τους, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για την χώρα μας με την αχρείαστη αυτή υπερπροβολή».
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης