Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
04/09/2023 | 11:27 (ενημερώθηκε 8 μήνες πριν)
Militaire News

«Κρίσιμοι οι δύο επόμενοι μήνες για ελληνοτουρκικά Κυπριακό» δηλώνει ο Κύπριος πρόεδρος έχοντας δίπλα του τον κ.Μητσοτάκη

«Κρίσιμοι οι δύο επόμενοι μήνες για ελληνοτουρκικά Κυπριακό» δηλώνει ο Κύπριος πρόεδρος έχοντας δίπλα του τον κ.Μητσοτάκη

«Καθοριστικής σημασίας ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος» για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό σύμφωνα με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη ,ο οποίος έκανε αυτή τη δήλωση έχοντας δίπλα του τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σήμερα γίνεται στην Κύπρο η  9η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ και στη Λευκωσία βρίσκονται οι κύριοι Μητσοτάκης-Νετανιάχου.

Ο κ.Μητσοτάκης στις δικές του δηλώσεις  δεν αναφέρθηκε στην διαδικασία διαλόγου που ο ίδιος έχει ξεκινήσει με την Τουρκία. Διάλογος που αύριο περιλαμβάνει και τη συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Τουρκίας στην Άγκυρα. Με τη προετοιμασία πάει ο κ.Γεραπετρίτης να σταθεί απέναντι στον Φιντάν; Διαβάστε τι γράφει το κρατικό-κυβερνητικό  Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Σε εντατικούς ρυθμούς διενεργείται η προετοιμασία της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στην ‘Αγκυρα την ερχόμενη εβδομάδα, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.

Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν δυο εκτεταμένες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα υπό τον υπουργό Εξωτερικών, παρουσία υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η πρώτη είχε ως θέμα τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Τη σχετική ενημέρωση έκανε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η δεύτερη αφορούσε στην λεγόμενη «θετική ατζεντα», στη συνεργασία δηλαδή των δύο χωρών σε τομείς όπως η οικονομία, το εμπόριο, η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, οι υποδομές και μεταφορές, σημειώνουν διπλωματικές πηγές».

Πράγματι λοιπόν οι επόμενοι δυο μήνες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για τα ελληνοτουρκικά, γιατί κάτι κάνει τον κ.Μητσοτάκη να βιάζεται πολύ. Η βιασύνη πάντα σε κάνει απρόσεκτο , ειδικά όταν ασχολείσαι και με ζητήματα που δεν τα γνωρίζεις καλά.

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη από την Κύπρο:

«Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ αποτελούν χώρες σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, «ένα τριμερές σχήμα που έχει αντέξει στον χρόνο» και που έχει δείξει την ωφέλειά του τόσο στο πολιτικό όσο και στο οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε άλλους τομείς.

Πρόσθεσε ότι στο Κυπριακό προσυπογράφει την προσέγγιση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ.

«Η Ελλάδα θα είναι πάντα σταθερή υπέρμαχος αυτής της θέσης», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι σημαντικοί και σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για να επισημάνει ότι αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με συγκρατημένη αισιοδοξία. Είπε ακόμη ότι τις επόμενες μέρες ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας θα μεταβεί στην Τουρκία, για συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογο του.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε την Κυπριακή Δημοκρατία για τη βοήθεια της κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ελλάδα.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης