Υποστηριξε το militaire
02/09/2023 | 05:30

Η σύγκρουση των νέων «στρατοπέδων» στον πλανήτη και η «στάσιμη» Ελλάδα-Θ.Ιγνατιάδης

Militaire News

Ο κόσμος αλλάζει με ρυθμό γρήγορο και δραματικό. Αυτό έγινε πλέον αισθητό ακόμη και στο μέσο πολίτη μετά από το ουκρανικό. Οι αλλαγές που συντελούνται είναι πλέον ορατές και ίσως μόνο στην Αθήνα το πολιτικό σύστημα και τα μέσα ενημέρωσης παριστάνουν ότι δεν βλέπουν.

Ο επικεφαλής της Ελληνορωσικής Λέσχης Διάλογος Θεόδωρος Ιγνατιάδης, μιλά για όσα συμβαίνουν και μας επηρεάζουν άμεσα.

Η κίνηση των BRICS εξελίσσεται, διευρύνεται και είναι το γεγονός που συνταράσσει πλέον τη Δύση. Ο κ.Ιγνατιάδης εξηγεί γιατί αυτός ο νέος «συνασπισμός» αλλάζει τα πάντα και δημιουργεί δύο στρατόπεδα στον κόσμο: το «δυτικό» και το «μη δυτικό». Ο ανταγωνισμός τους προκαλεί τις ταχύτατες αλλαγές στον πλανήτη. Από το «δυτικό» και «ανατολικό» μπλοκ, έχουμε περάσει στην εποχή όπου σημαντικό ρόλο παίζει ο «παγκόσμιος νότος».

Ο πολυπολικός κόσμος που γεννιέται δίνει αναβαθμισμένο ρόλο σε χώρες όπως η Ινδία.

Ο «πόλεμος» των δύο στρατοπέδων εξελίσσεται σε στρατιωτικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο. Το τελευταίο ίσως να αποδειχτεί και το πιο σκληρό πεδίο αντιπαράθεσης.

Λογικό το ερώτημα για το ποια μπορεί να είναι η θέση της Ελλάδας σε αυτόν τον πολυπολικό κόσμο; Θα πρέπει να την διεκδικήσει και πριν απ΄ αυτό θα πρέπει να αποφασίσει τι επιδιώκει.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης