Υποστηριξε το militaire
Videos Κοινωνία
25/08/2023 | 19:36
Militaire News

Γιατί ο Μίλτος Τεντόγλου αρνήθηκε την «υποδοχή» των μανδαρίνων και καλά έκανε! Το βίντεο και η εξήγηση

Γιατί ο Μίλτος Τεντόγλου αρνήθηκε την «υποδοχή» των μανδαρίνων και καλά έκανε! Το βίντεο και η εξήγηση
Φωτογραφία ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Φωτογραφία ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο μέγας Μίλτος Τεντόγλου πήρε το χρυσό μετάλλιο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. κάνοντας για ακόμη μια φορά μία «ένεση» αισιοδοξίας και αξιοπρέπειας σε ένα λαό που αποσβολωμένος παρακολουθεί το κράτος οπερέτα να μην μπορεί να κάνει ούτε τα αυτονόητα.

Το βίντεο με τον Μίλτο Τεντόγλου να αρνείται τη χειραψία στον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ  Παναγιώτης Δημάκος , λέει πολλά για το πως αυτό το κράτος και ειδικά αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει όσους σπεύδει να υποδεχτεί για να πάρει λίγο από πραγματική αριστεία κι όχι από την γιαλαντζί που «πουλάει».

Γιατί έκανε αυτή την κίνηση ο Τεντόγλου; Δεν είναι κάτι κρυφό . Τα έχει πει και τα έχει ξαναπεί ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι. Απόσπασμα από τη συνέντευξη του στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στις 2 Μαρτίου 2023:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 2023 / 6η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

«Στην Ελλάδα είναι αναμφίβολα ο καλύτερος που έχει αγωνιστεί ποτέ. Αλλά αν διευρύνουμε τα όρια και μιλήσουμε για τους κορυφαίους στον κόσμο, είναι σαφές πως υπάρχουν αθλητές – θρύλοι, με πολύ υψηλότερες επιδόσεις. Ξέρετε όμως κάτι; Ο Καρλ Λιούις, για παράδειγμα, έκανε πολύ μεγαλύτερα άλματα γιατί δούλευε υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Ο Λιούις δεν έκανε ποτέ προπόνηση με 4 ή 8 βαθμούς, όπως ο Μίλτος.

Ο Καρλ Λιούις δεν γυμνάστηκε ποτέ σε χαλασμένο ταρτάν. Δεν χρειάστηκε ποτέ να ανησυχεί για τις συνθήκες της προπόνησης. Φρόντιζαν άλλοι ώστε να μην έχει προβλήματα γιατί έπρεπε να είναι αφοσιωμένος στην προπόνηση, στην προετοιμασία. Οι πολύ μεγάλες επιδόσεις λοιπόν δεν έχουν να κάνουν μόνον με το ταλέντο, αλλά και με τις συνθήκες δουλειάς. Παγκόσμια ρεκόρ με προπόνηση σε χαλασμένο ταρτάν δεν γίνονται».

 

«Φωνάζουμε εδώ και πολλά χρόνια αλλά, όπως φαίνεται, τζάμπα μιλάμε. Δεν μας δίνει σημασία κανείς. Εγώ έχει λάβει υποσχέσεις όχι από μία, αλλά από πολλές κυβερνήσεις. Τα προβλήματα υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν αντιμετωπίζονται και στην πορεία προκύπτουν νέα, που προστίθενται στα παλιά. Κάπως έτσι φτάσαμε στο απροχώρητο. Το οξύτερο πρόβλημα είναι οι εγκαταστάσεις και δεν αναφέρομαι μόνον στον Άγιο Κοσμά.

Η Παιανία δεν δουλεύει εδώ και 12 χρόνια. Σε ό,τι αφορά τον Άγιο Κοσμά, αναρωτιέμαι, δεν μπορούσαν να φτιάξουν πρώτα το στάδιο, ώστε να μπορούμε να μεταφέρουμε εκεί τους αθλητές και μετά να ξεκινήσουν τα έργα; Τώρα τι ακριβώς θα γίνει; Θα κάνουν τα παιδιά προπόνηση και δίπλα τους θα ανοίγουν τρύπα για ουρανοξύστη; Εγώ σας λέω ότι έτσι δεν γίνεται προπόνηση. Είναι ανυπόφορη η κατάσταση στον Άγιο Κοσμά. Επί της ουσίας, τις χάνουμε κι αυτές τις εγκαταστάσεις.

Μετά από τόσα χρόνια έχω διαμορφώσει την άποψη ότι υπάρχει πολιτική γραμμή να μην λύνονται τα προβλήματα, να μην τηρούνται οι υποσχέσεις. Αν με ρωτάτε γιατί συμβαίνει αυτό, δεν έχω απάντηση. Έπρεπε να έχουμε μόνιμα ένα κλειστό. Αυτή τη χρονιά τα παιδιά που τρέχουν 60, 200, 400, 800, 1500 μέτρα ή αυτά που κάνουν έπταθλο και δέκαθλο δεν μπορούν να γυμναστούν. Σε αυτά τα αγωνίσματα, τα παιδιά δεν είχαν στροφή να κάνουν ώστε να προπονηθούν και να προετοιμαστούν για τους αγώνες. Σοβαρά τώρα; Ζητάμε καλά αποτελέσματα, όταν τα παιδιά παλεύουν σε αυτές τις συνθήκες;».

Και πού γυμνάζονται όλα αυτά τα παιδιά;

«Πού γυμνάζονται; Θα σου πω εγώ πού γυμνάζονται. Όπου βρούνε! Αλλά δεν είναι ποιοτική αυτή η προπόνηση, αυτό το καταλαβαίνει και κάποιος που δεν γνωρίζει από στίβο. Φαίνεται πως οι υπεύθυνοι έχουν άλλες προτεραιότητες και λειτουργούν με βάση άλλες σκοπιμότητες».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης