Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
25/07/2023 | 05:15 (ενημερώθηκε 10 μήνες πριν)
Militaire News

Ποιοι και γιατί θέλουν να φορτώσουν προβληματικά πλοία στον Στόλο μας; Τι αποκαλύπτουν οι Αμερικανοί

Ποιοι και γιατί θέλουν να φορτώσουν προβληματικά πλοία στον Στόλο μας; Τι αποκαλύπτουν οι Αμερικανοί

Η ιστορία με τις «αμερικανικές φρεγάτες» έρχεται και επανέρχεται αν και το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο είχε αποφανθεί αρνητικά ,λόγω των τεράστιων τεχνικών τους προβλημάτων. Παρόλα αυτά στην Αθήνα υπάρχουν «κύκλοι» που εξακολουθούν να προωθούν και να πιέζουν προς την κατεύθυνση αυτής της «λύσης». Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν την προσπάθεια σκανδαλώδη…

Και πως να μην την χαρακτηρίσουν έτσι. Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών «το προβλεπόμενο κόστος για την επιδιόρθωση των τεχνικών προβλημάτων των πλοίων μάχης  Littoral κατηγορίας Freedom είναι μεταξύ 8 και 10 εκατομμυρίων δολαρίων ανά πλοίο…Σύμφωνα με πληροφορίες η  Lockheed Martin θα καλύψει  το 50% του κόστους…
Το συνολικό κόστος για την επισκευή των πλοίων  μπορεί να ανέλθει μεταξύ 56 και 70 εκατομμυρίων δολαρίων. (Αυτά τα ποσά εξαιρούν τα πλοία που παραδίδονται στο Πολεμικό Ναυτικό «διορθωμένα», καθώς και τα πρώτα LCS που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα επισκευασθούν).

Έκθεση που στάλθηκε στο Κογκρέσο στις 20 Ιουνίου  περιγράφει το κόστος των επισκευών ανά πλοίο καθώς και την κατάσταση κάθε σκάφους κλάσης Freedom, παράλληλα με την ανάλυση του Ναυτικού για πολλά άλλα ζητήματα εκσυγχρονισμού και συντήρησης των LCS. Η εικόνα που αποτυπώνεται δεν είναι ευχάριστη.

Στο βίντεο ,μπορείτε να διαπιστώσετε σε ένα λεπτό τα προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί το αμερικανικό ναυτικό.

Είναι τόσο πασιφανές ότι τα συγκεκριμένα πλοία δεν κάνουν στο ΠΝ και επιπλέον αποτελούν τεράστιο ρίσκο για μια χώρα όπως η Ελλάδα που δεν έχει την πολυτελεία να σπαταλά ούτε ένα ευρώ σε επιλογές τουλάχιστον αμφιλεγόμενες, για να το πούμε ευγενικά. Ποιοι και γιατί λοιπόν επιμένουν; Όσες δικαιολογίες κι αν έχουν χρησιμοποιήσει έχουν καταρρεύσει.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης