Υποστηριξε το militaire
Άποψη
10/07/2023 | 06:00 (ενημερώθηκε 10 μήνες πριν)
Militaire News

Η προσωπική διαφορά και οι «κλέφτες» που το κράτος δημιούργησε- Παν. Καράμπελας

Η προσωπική διαφορά και οι «κλέφτες» που το κράτος δημιούργησε- Παν. Καράμπελας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο υπουργείο Οικονομικών, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Γράφει ο

Παναγιώτης Καράμπελας

Επίτιμος Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ (ΣΑΣ)

O N. 4387/16 ¨ ανακάλυψε¨ κλέφτες που το ίδιο το κράτος ¨υπέθαλπτε¨; Τώρα έσπειρε θύελες και προκάλεσε απρόβλεπτα προβλήματα ιδιαίτερα στα χαμηλότερα οικογενειακά πορτοφόλια. Δημιούργησε δύο κατηγορίες συνταξιούχων. Τους Τους αξιοπρεπείς – νομοταγείς και τους κλέφτες, που έπαιρναν κρυφά περισσότερα.

Τους πρώτους, τους έντιμους που έπαιρναν κανονικά όσα τους ανήκαν τους θεώρησε ότι είχαν αρνητική προσωπική διαφορά.Άρα, σ’αυτούς έκλεβε μερικά! Αυτό, βέβαια, τους το επιστρέφει σε ετήσιες δοσούλες.Όμως, εκείνους που είχαν πάρει ¨περισσότερα¨ τους ρίχνει σε έναν άλλο Λαβύρινθο από εκείνο το γνωστό της Μυθολογίας. Πότε θα βγούνε; Εξαρτάται σε ποιο σημείο του, τους αδειάσανε.

Όλους αυτούς τους θεωρήσανε ότι είχαν θετική προσωπική διαφορά! Οφειλέτες. Για να είμαστε δίκαιοι, το κλέφτες είναι απόροια ευαισθησίας όλων αυτών που η εντιμότητα είναι αδιαμφισβήτητη. Όμως, κάμποσα χρόνια θα πληρώνουν της Μιχαλούς. Εξουσία είναι. Ότι θέλουν κάνουν!! Τους παρηγορούν λέγοντάς τους ότι κάθε χρόνο θα παίρνουν αυξήσεις και κάποια στιγμή θα βγούνε από το Λαβύρινθο. Ίσως, και οι ίδιοι δεν ξέρουν ότι αντί να μειώνεται η Προσωπική Διαφορά μετά από κάθε αύξηση, στο επόμενο ενημερωτικό ίσως δουν ότι και πάλι έχει αυξηθεί!! Το ξέρουν;

Τους κρύβουν, όμως, ότι στο τέλος θα καταλάβουν ότι ζουμε σε μια άλλη πραγματικότητα. Ο συνάδελφος που ανήκει στην ομάδα της αρνητικής Πρωσωπικής Διαφοράς, μετά το Καθεστώς Κατρούγκαλου- Βρούτση η διαφορά της σύνταξής σας, πλέον, δεν θα είναι ίδια. Εκείνος θα έχει φύγει πολύ μακριά!! Εσύ κόλλησες στις λάσπες της θετικής Προσωπικής Διαφοράς. Το ξέρατε αυτό;

Έχουμε, πλέον,συνταξιούχους πολλαπλών ταχυτήτων. Στο παράδειγμα του πίνακα θα το καταλάβεις. Αυτό η εξουσία το κρύβει. Θα βγείτε μας λέει, με τις αυξήσεις που τώρα πλέον θα παίρνετε. Όμως δεν θα είναι πραγματικές αυξήσεις.Για το Λαβύρινθο θα είναι! Ούτε με τα ειδικά επιδόματα των 750€ -αντίδωρο για τρεις (300, 250, 200!!). Οι άλλοι θα παίρνουν πραγματικές αυξήσεις και θα απομακρύνονται. Ίσως τους χάσουμε και από τα μάτια μας! Δεν λένε ότι μας επανέφεραν σε άλλες εποχές!!!. Μόνο η κατάργηση του νόμου απόκαθιστά το κύρος των συνταξιούχων! Μην εμπαιζετε απόμαχους της ζωής, πλέον!!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης