Υποστηριξε το militaire
12/05/2023 | 06:20

«Θα ελεγχθεί και το τελευταίο ευρώ που δόθηκε για εξοπλισμούς»-Γιώργος Μπαλάφας

Militaire News

Ο Γιώργος Μπαλάφας υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον βόρειο τομέα της Αθήνας, γνωρίζει τα θέματα της αμυντικής βιομηχανίας, έχοντας περάσει από το ΥΠΕΘΑ .

Ο κ.Μπαλάφας απαντά σε ερωτήσεις για το εξοπλιστικό πρόγραμμα-μαμούθ των 15 δις από τα οποία όμως ψίχουλα θα φθάσουν στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

«Αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο ντιμπέιτ, είναι ότι με βάση τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί θα επαναδιαπραγματευτούμε για να κερδίσει η ελληνική αμυντική βιομηχανία στην οποία πιστεύουμε», λέει ο κ.Μπαλάφας.

Προτείνει την ίδρυση υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας και αλλαγή του νόμου περί προμηθειών. Πρέπει να υπάρξει ένας νόμος για τις προμήθειες που θα επιταχύνει και δεν θα μπλοκάρει την εξέλιξη των παραγγελιών, υποστηρίζει. Οι καθυστερήσεις που δημιουργούνται από το υπάρχον νομικό πλαίσιο αποτέλεσαν άλλοθι της κυβέρνησης για να κάνει όλες τις αγορές των 15 δις με απ ευθείας αναθέσεις.

Πέρα και πρώτα απ ΄  όλα αυτά ο κ.Μπαλάφας επισημαίνει ότι πρέπει να εισακούγονται οι εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων.

Θα ελεγχθούν οι προτεραιότητες της σημερινής κυβέρνησης στα εξοπλιστικά που μόνο ορθολογικές δεν μοιάζουν.

«Την επόμενη μέρα των εκλογών οι δαπάνες των εξοπλισμών θα ελεγχθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ», λέει ο κ.Μπαλάφας και προσθέτει ότι αν το κόμμα του σχηματίσει κυβέρνηση «θα μπουν κανόνες στο χώρο των εξοπλισμών».

Ο κ.Μπαλάφας μιλά για την κατάσταση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα αλλά και για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

Μιλά για το κλίμα της προεκλογικής περιόδου και καταρρίπτει το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι ο κόσμος δεν ασχολείται με κανένα άλλο θέμα πλην της ακρίβειας που και αυτή την χαρακτηρίζουν απλά «εισαγόμενη». «Ο κόσμος ασχολείται με όλα τα θέματα. Με έχουν ρωτήσει ακόμη και για τις διαθεσιμότητες των οπλικών μας συστημάτων. Υπάρχει ενδιαφέρον για τα θέματα της άμυνας» ,λέει ο κ.Μπαλάφας.

Τέλος θέτει θέματα προσωπικού επικεντρώνοντας στα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν ΕΠΟΠ και ΟΒΑ.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης