Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Άποψη
06/05/2023 | 06:20 (ενημερώθηκε 1 έτος πριν)
Militaire News

Χίλιες και μία νύχτες στο Σουδάν! Νίκος Σκιαδάς Αντισυνταγματάρχης ε.α Ειδικών Δυνάμεων

Χίλιες και μία νύχτες στο Σουδάν!  Νίκος Σκιαδάς Αντισυνταγματάρχης ε.α  Ειδικών Δυνάμεων

Χίλιες και Μία μαγικές νύχτες!

Η Ελληνική επιχείρηση στο Σουδάν και το μαγικό δίδυμο του ΥΠΕΘΑ

Γτάφει ο ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΑΔΑΣ

Αντισυνταγματάρχης ε.α Ειδικών Δυνάμεων

Οι Χίλιες και Μία νύχτες είναι συλλογή ιστοριών και παραμυθιών από τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία που συγκεντρώθηκαν και αποδόθηκαν στα αραβικά κατά τη διάρκεια της Ισλαμικής Χρυσής Εποχής. Είναι επίσης γνωστή ως Παραμύθια της Χαλιμάς. Οι ιστορίες ποικίλλουν καθώς περιλαμβάνουν ιστορικές αφηγήσεις, ιστορίες αγάπης, τραγωδίες, κωμωδίες, ποιήματα και διάφορους τύπους ερωτικών ιστοριών. Πολλές ιστορίες απεικονίζουν τζίνια, πιθήκους, μάγους, ταχυδακτυλουργούς και θρυλικές τοποθεσίες, τα οποία συχνά συνυπάρχουν, όχι πάντα ορθολογικά, με πραγματικούς ανθρώπους και γεωγραφικά μέρη.(*)

Σήμερα θα σας διηγηθώ το παραμύθι, «Ελληνική Επιχείρηση Ιμπόσμπλ: Όλα Πουτάν στο Άγριο Σουδάν»

Κάποτε στην Ελλάδα, που η ανάπτυξη πήγαινε περίφημα όπως έλεγε κάποιος καραγκιόζης κωλοτούμπας του παλατιού επ’ ονόματι Άδωνις ο ΛΑΟπλάνοΣ συνέβαιναν πολλά περίεργα γεγονότα.

  • Το παλάτι μπορούσε να ακούσει ότι έλεγαν οι υπήκοοι και έτσι ο βασιλιάς Γκαντεμάκης καταριόταν αυτούς που δεν του ήταν αρεστοί και αυτοί ως εκ μαγείας είχαν προβλήματα από την επόμενη ημέρα.
  • Ο Αλί Μπαμπά είχε μεγάλη πρόοδο στις δουλειές του και αντί για 40 κλέφτες τώρα είχε 400.000 κλέφτες, 4.000 βιαστές 400 οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών και 400 τρομοκρατικές οργανώσεις που όλοι αυτοί κάνανε χρυσές δουλειές στην Ελλάδα και ο αφέντης Θεοδωρικακοστερίξ δεν μπορεί να ξετρυπώσει, γιατί δεν κάνει ότι κοιμάται, αλλά κοιμάται πραγματικά όρθιος, μάλλον λόγω μαγικού φίλτρου.
  • Ο αφέντης Αλί Τρισαλή 10η Γενιά Καραλαλή, τα πήγαινε πολύ καλά με το παλάτι και είχε ρυθμίσει σε όλη την επικράτεια πως θα πετάνε τα μαγικά χαλιά με κάθε λεπτομέρεια, αλλά είχε μεγάλο πρόβλημα με αεροπλάνα, τρένα, Εθνικούς Καρόδρομους, άμαξες και πράσινα άλογα. Ήταν πραγματικά εξουθενωμένος και πήγε να αποσυρθεί εις τα εξοχάς για να γυρίσει δριμύτερος ως αντιβασιλέας που έχει λιγότερη δουλειά.
  • Στον Πεντάγωνο Στρατώνα της Μεσογείων ήταν ένα φοβερό δίδυμο.

Ο ένας, ήταν ο αφέντης Χαβαλές ο Τουριστικός, που τον είχε καταραστεί η κακιά μάγισσα να μην βάλει κώλο κάτω και έτσι συνεχώς πετούσε με επιχειρησιακά μαγικά χαλιά και επισκεπτόταν κάθε καλύβα, κάθε σκοπιά και έταζε λαγούς και πετραχήλια αλλά και επιδόματα πολλά πάνω από χίλια. Τα άκουγε τα προβλήματα και έκλαιγε ο Χαβαλές αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γιατί περίμενε να παραλάβει το καινούργιο το λυχνάρι. Όταν θα κρατούσε τούτο το πράμα στα χέρια του, θα το έτριβε τόσο πολύ που θα πετιόντουσαν 1000 τζίνια να λύσουν τα προβλήματα ούλα.

Μα ο πιο τρομερός ήταν ο Νικολιός, το φάντασμα. Αφέντης στο στρατώνα και ήξερε πως ήτανε πάντα καβάλα στο άλογο. Μα ο δύστυχος κάποια κακιά μαϊμού τον φίλησε στο στόμα και από τότε άλλες φορές έπεφτε σε κώμα, άλλες φορές τον βλέπανε οι στρατιώτες και γελούσαν γιατί ο αφέντης ήταν γυμνός, άλλες φορές νόμιζε ότι φορούσε ρούχα και άλλες φορές γελάγανε μαζί του όλοι γιατί ήταν απλώς σαχλαμάρας όπως πολύ σωστά είχε πει ο Εκατόνταρχος Πεντακόσιαδεκαεννιάς με ένα σί. Ο Νικολιός είχε ένα τζίνι, που όταν το ’τριβε θα βογγούσαν οι Έλληνες υπήκοοι για πολλά χρόνια, αλλά το άτιμο έβγαζε χρήμα δις και διαμάντια και ρουμπίνια και μπορούσε να αγοράσει όλα αυτά που ονειρευόταν ο βασιλιάς Γκαντεμάκης και ικανοποιούσαν και τα βασίλεια τριγύρω που μας είχαν κάνει τα στήθη σφεντόνα, από το πολύ άρμεγμα σε χρήμα δις και τρις.

Μέσα σε αυτό το τρελό λοιπόν βασίλειο, χρειάστηκε να πάμε να πάρουμε υπηκόους μας από ένα άλλο βασίλειο, το Σουδάν. Δύσκολη περίπτωση ομολογουμένως, γιατί ο Βασιλιάς Γκαντεμάκης είχε μεγάλη φιέστα οργανώσει και δεν ήθελε να χαλάσει από άσχημα μαντάτα. Ήθελε όμως να αφηγηθεί στους υπηκόους ένα νέο ωραίο παραμύθι για να ευχαριστηθούν πολύ. Έστειλε μήνυμα στον Δενθά τον διαπραγματευτή, να κανονίσει με τα άλλα βασίλεια να στείλουν στρατιώτες, αεροπλάνα, άμαξες και εφόδια να μας μαζέψουν τους υπηκόους μας και να μας στείλουν μήνυμα με περιστέρι να πάμε να τους πάρουμε και εμείς θα τους αγοράσουμε ότι θέλουν να διώξουν από το βασίλειό τους και θα τους κλείσουμε και διακοπές στο Ναρκονήσι με τον πελεκάνο με τις 1000 παρθένες που βολτάρουν στα σοκάκια ή ξελογιάζουν άντρες στις παραλίες με τη μουσική των σειρήνων!!! Έτσι και έγινε λοιπόν…. Και να οι ελληνικοί δορυφόροι, να και η real time μετάδοση εικόνας που έβλεπε ο Χαβαλές ο Τουριστικός, και να και ο εντοπισμός της σωρού του Μπιν Λάντεν στα ανοικτά κατά την χαμηλή πτήση που την πήραμε σαν λάφυρο, και να ηλεκτρονικές παρεμβολές και δεν μπορούσαν να μιλήσουν με τα κόκκινα τηλέφωνα ούτε ο χαλίφης του Δυτικού Βασιλείου ΜπάιντεΜούμιας, με τον Βασιλιά Αλί Ξανθοπουτινί του Ανατολικού βασιλείου, και πότε τους πήραμε, πότε τους φέραμε, ούτε που το κατάλαβε ο κόσμος ούλος. Και άμα προσγειώθηκαν τα 2 πουλιά, να τα γλυκά, οι χαιρετούρες, οι φωτό και τα τραγούδια, και δώσε γέλιο μέχρι το πρωί. Μετά ανέλαβαν οι γραμματείς της λίστας Ξεπέτσα οι καλύτεροι παραμυθιστορηματικοφαντασιογράφοι του βασιλείου, κάποιοι από αυτούς  καυχιόνται ως στρατιωτικές πέννες, που βάλανε στην εξιστόρηση  πολλούς κακούς μαχητές που τους πήραμε το κεφάλι, πως πιάσαμε στον ύπνο χιλιάδες από αυτούς, τους τυφλώσαμε με λέιζερ που έκαιγαν πολύ, πως κρύβαμε τα αεροπλάνα μας κάτω από ιπτάμενα χαλιά και πως στρατιώτες άλλων βασιλείων εκλιπαρούσαν γονυπετείς να έρθουν μαζί μας στην Ελλάδα.

Το παραμύθι αυτό το ονομάσανε, «Ελληνική Επιχείρηση Ιμπόσμπλ: Όλα Πουτάν στο Άγριο Σουδάν»

Και έζησαν αυτοί καλύτερα και εμείς ….. έχουμε εκλογές και ακούμε …. παραμύθια, μας διαφεύγει η ουσία και ασχολούμαστε με … συνουσία!!!

Ο εξαιρετικά αισιόδοξος,

Νικόλαος Σκιαδάς, Ανχης εα Ειδ. Δυνάμεων

ΥΓ 1. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ είναι εξαιρετικά «μικρού ύψους», για να μπορέσει να εμπλακεί κατά οιονδήποτε τρόπο σε επιχειρήσεις όπως η τελευταία και πρέπει να εμπιστευτεί την ποιότητα των στελεχών που σχεδιάζουν και εκτελούν με γνώση και εμπειρία ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ και όσες φορές αξιολογήθηκε από άλλους πιο έμπειρους επιχειρησιακά στρατούς, βαθμολογήθηκε με ΑΡΙΣΤΑ.

ΥΓ 2. Βασικό καθήκον της στρ. ηγεσίας, είναι να διεκδικεί τα πάγια και δίκαια αιτήματα για βελτίωση των αμοιβών των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων (όχι μέσω επιδομάτων ή έκτακτων βοηθημάτων) που ζουν σε εξαιρετικά χαμηλές μισθολογικά συνθήκες και αντί να δίνονται συμβουλές για επενδύσεις σε ακίνητα, με έμφαση στη αστική μεζονέτα (α ρε φίλε συμμαθητή Ηλία φέρε τον γεωπροωθητή σου και εγώ θα σου φωνάζω «Ρίξτο Ηλία, ρίξτο»), στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών, σημαντικότερο θα ήταν να μελετήσουν και να επιλύσουν ΑΜΕΣΑ – ΤΩΡΑ – ΧΤΕΣ:

  • Πως θα μειωθεί η τάση ανυποταξίας και εξαγοράς θητείας.
  • Πως θα αυξηθεί η διάρκεια της θητείας  και θα βελτιωθεί η ποιότητά της.
  • Πως θα ενταχθεί η Εθνοφυλακή στην εκπαίδευση του ενεργού στρατού
  • Πως θα κατατάσσονται και γυναίκες στο στρατό.
  • Πως θα υλοποιηθεί ένα αξιοκρατικό σύστημα μεταθέσεων με προγραμματισμό τουλάχιστον τριών (3) συνεχόμενων ή 10 ετών.
  • Πως θα επιλυθούν βασικά προβλήματα που απασχολούν όλα τα στελέχη του στρατού με αποτέλεσμα να παρατηρείται αύξηση αιτήσεων αποστρατείας από μικρούς βαθμούς (στα πρώτα 10 χρόνια), στελέχη να εργάζονται σε έτερες εργασίες για συμπλήρωση εισοδήματος, να επιδιώκουν με πλάγια μέσα υπηρέτηση σε συγκεκριμένα εδαφικά διαμερίσματα λόγω κόστους ζωής ή ύπαρξης βοήθειας από συγγενικά πρόσωπα κ.α. πολλά.

ΥΓ 3. Προς άπαντες τους ασκούντες εξουσία σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας Οι εξοπλισμοί δεν δίνουν λύσεις, ούτε επιτυχίες αλλά απλώς βελτιώνουν την καθημερινότητα. Το ανθρώπινο δυναμικό και μόνον αυτό, είναι ο βασικός παράγοντας για επιτυχίες και νίκες. ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ στο ανθρώπινο δυναμικό σας ΤΩΡΑ πριν είναι αργά.

(*) Πληροφορίες από Wikipedia

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης