Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
30/04/2023 | 08:36 (ενημερώθηκε 1 έτος πριν)
Militaire News

Πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε με την Τουρκία δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη

Πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε με την Τουρκία δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη
Στρογγυλό τραπέζι από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" με θέμα

Στο ενδεχόμενο ελληνοτουρκικών συζητήσεων μετά από τις εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Αντιστράτηγος ε.α Λάζαρος Καμπουρίδης μιλώντας στο militaire channel λέει ότι αυτές οι συνομιλίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Και δεν είναι ο μόνος που το υποστηρίζει.

Τι λέει η κυρία Μπακογιάννη στο ΑΠΕ:

«Η Ελλάδα απέδειξε, υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες, ότι μπορεί να πάει μπροστά. Κάθε πρόκληση ήταν και μια ευκαιρία να βελτιωθούμε, να δημιουργήσουμε και να θωρακίσουμε το μέλλον μας. Τα ελληνοτουρκικά και η ευρύτερη γεωπολιτική ισορροπία δεν αποτέλεσαν εξαίρεση σε αυτή την στρατηγική. Η Ελλάδα, σήμερα, είναι αμυντικά θωρακισμένη, διπλωματικά αναβαθμισμένη, με ισχυρές συμμαχίες, τόσο σε περιφερειακό επίπεδο, όσο και διεθνώς. Εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε αρκεί αυτή η συζήτηση να βασίζεται σε κανόνες. Έχουμε μία και μόνο σταθερή βάση διαλόγου, και αυτό είναι το διεθνές δίκαιο. Ελπίζω το κλίμα που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές στην Τουρκία να είναι τέτοιο που να μας δώσει την ευκαιρία ενός ειλικρινούς διαλόγου. Αν η Τουρκία αποδεχθεί ότι η Ανατολική Μεσόγειος μπορεί να γίνει μια ασφαλής και ευημερούσα περιοχή αυτό θα είναι προς όφελος όλων. Δεν υπάρχει όμως καμία αμφιβολία ότι η κοινή γλώσσα διαλόγου και επικοινωνίας πρέπει να είναι το διεθνές δίκαιο και οι αρχές του».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης