Υποστηριξε το militaire
Πρώτη Γραμμή
04/04/2023 | 02:10 (ενημερώθηκε 1 έτος πριν)
Militaire News

Σταμάτησε του ρολογιού τους δείκτες – «Έφυγε» η Ρένα Κουμιώτη

Σταμάτησε του ρολογιού τους δείκτες - «Έφυγε» η Ρένα Κουμιώτη

«Έφυγε» από τη ζωή η Ρένα Κουμιώτη, μία από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες του «νέου κύματος».

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έγραψε: «Ενα μεγάλο αντίο στην υπέροχη Ρενα Κουμιωτη!! ΑΥΤΗ η τόσο βελούδινη φωνή της θα μας συγκινεί πάντα….Όσοι την γνωρίσαμε μόνο όμορφες στιγμές θα θυμόμαστε.. Καλό ταξίδι Ρένα όλων μας….»

Παράλληλα, τη μεγάλη απώλεια γνωστοποίησε και η επίσημη σελίδα της τραγουδίστριας στο Facebook.

«H Ρένα Κουμιώτη δεν είναι πια μαζί μας. “Έφυγε” σήμερα ξημερώνοντας Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 ύστερα από δύο μήνες προσωπικής μάχης με τη ζωή. Η μεγάλη ερμηνεύτρια όμως θα ζει πάντα ανάμεσά μας με τα τραγούδια της . Όσοι είχαμε τη μέγιστη τιμή, να τη ζήσουμε από κοντά , γνωρίσαμε το ήθος , την ψυχή, την σεμνότητα και την αξιοπρέπειά της . Μια μεγάλη κυρία “έφυγε” αλλά θα είναι πάντα εδώ… Δεν σταματούν έτσι του ρολογιού οι δείκτες…» αναφέρει η ανάρτηση.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και από τον περασμένο Νοέμβριο διέμενε στο Γηροκομείο Αθηνών, σε διπλανό δωμάτιο με τη Μαίρη Λίντα.

Τον Ιούλιο έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς ο πρωτότοκος γιος της, Νίκος Σαββίδης. H τραγουδίστρια δεν είχε καταφέρει να βρεθεί στην κηδεία του λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε και τα οποία δεν της επέτρεπαν συγκινήσεις. Ο 61χρονος ήταν καρπός του έρωτά της με τον Σταύρο Σαββίδη.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν σε μικρή ηλικία και απέκτησαν τον Νίκο. Έμειναν στο Ελληνικό και δύο χρόνια μετά τον γάμο τους χώρισαν. Οι πληροφορίες ήθελαν την Ρένα Κουμιώτη να μην γνώριζε για τον θάνατο του γιου της, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο εάν τελικά την ενημέρωσαν αργότερα οι οικείοι της.

Στο σινεμά η Ρένα Κουμιώτη δεν έκανε πολλές εμφανίσεις, όμως οι δύο από εκείνες τις παρουσίες της, στις ταινίες «Μια τρελλή… τρελλή… σαραντάρα» (1970) του Γιάννη Δαλιανίδη και «Η Θεία μου η Χίπισσα» (1970) του Αλέκου Σακελλάριου, ήταν αρκετές για να την εκτοξεύσουν, προς τα πιο νέα ακροατήρια, φέρνοντας τη φωνή της, σταδιακά, μέχρι τις μέρες μας.

Στην πρώτη ταινία η Κουμιώτη λέει το «Δώσε μου το στόμα σου» από τον «Δρόμο», ενώ στη δεύτερη «Το κερί μου έλυωσε» (Μίμης Πλέσσας-Άννυ Σακελλαρίου).

Όταν, δε, θα έλεγε και «Το καινούργιο μου φεγγάρι» (Μίμης Πλέσσας-Άκος Δασκαλόπουλος), όπως και το «Αγαπιόμασταν» (Γιώργος Κριμιζάκης-Σώτια Τσώτου), στο σίριαλ του MEGA «Δυο Ξένοι…», το 1997, η «τρέλα» θα κορυφωνόταν, με τα CD να κόβονται κατά χιλιάδες.

Το τραγούδι «Σταμάτησε του ρολογιού τους δείκτες» ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σπουδαίας ερμηνεύτριας που φέρει τις υπογραφές των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης