Υποστηριξε το militaire
ΠΝ
17/03/2023 | 06:14 (ενημερώθηκε 1 έτος πριν)
Militaire News

«Εμπαιγμός των πληρωμάτων του Στόλου»-Η ΠΟΕΣ δυστυχώς επιβεβαιώθηκε

«Εμπαιγμός των πληρωμάτων του Στόλου»-Η ΠΟΕΣ δυστυχώς επιβεβαιώθηκε

Δυστυχώς φαίνεται ότι για μια ακόμα φορά οι συνδικαλιστές του ΠΝ (ΕΣΠΕΕΝΠΑ) επιβεβαιώνονται στις προβλέψεις τους και παρά τις διαρκείς διαμαρτυρίες τους.

Με  άτυπο ενημερωτικό του (non paper) του Γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ επιβεβαιώνει πλήρως τον εμπαιγμό του προσωπικού του ΠΝ και κυρίως του Στόλου. Ακόμα χειρότερα, η επιβεβαίωση όλων των ανωτέρω έρχεται και από το ΓΕΝ με διευκρινιστικό έγγραφο επί της επίμαχης ΚΥΑ που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Το Γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ, μάλλον απόλυτα εναρμονισμένο στο κλίμα αμετροέπειας, υπερβολής, ναρκισσισμού και μεγαλομανίας, εξέδωσε  ένα άτυπο ενημερωτικό με το οποίο εκθειάζει την ΚΥΑ πίσω από την οποία βρίσκεται το ίδιο. Το πρώτο πράγμα που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η φρασεολογία του non paper, που παραπέμπει όντως σε «άλλες εποχές» αφού κάνει λόγο για «νέα εποχή» και «προηγούμενο καθεστώς».

Σαφώς και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι αναφέρεται σε οικονομικά θέματα, ωστόσο, ο συνδυασμός με την «επιβολή» του επιχειρησιακού όρου «περιοχή ευθύνης Α/ΓΕΕΘΑ» δεν προκαλεί θετικούς συνειρμούς. Πόσο μάλλον στο προσωπικό του ΠΝ που από παλιά έχει αποδείξει τις δημοκρατικές του ευαισθησίες.

Σύμφωνα με το έγγραφο καταπέλτη που εξέδωσε η ΕΣΠΕΕΝΠΑ, επιβεβαιώνεται πλήρως ότι:

  • Τα καταβαλλόμενα ποσά δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτά που έχει διαδοθεί το προηγούμενο διάστημα διότι ούτε θα αθροίζονται, ενώ  θα υπόκεινται στον πολύ πιο υψηλό φόρο εισοδήματος έναντι της αυτοτελούς φορολόγησης που ίσχυε ως τώρα).
  • Τα πλεύσιμα, όπως επιβεβαιώνει και το ΓΕΝ, καταργούνται για μέρος των πλόων προκειμένου να μπορούν κάποιοι πλόες να αποζημιώνονται με βάση την ΚΥΑ. Αυτό επιβεβαιώνει την καταγγελία των συνδικαλιστών ότι η ΚΥΑ απέκλειε συνολικά το ΠΝ.
  • Προκειμένου να αποκρυφθεί το μέγεθος του φιάσκου, οι υπόλοιποι πλόες θα συνεχίσουν να αποζημιώνονται με το “προηγούμενο καθεστώς” και όχι με 20 ευρώ/ημέρα, αφού σε αυτή την περίπτωση το καθαρό ποσό θα ήταν χαμηλότερο από τα έως σήμερα!!

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί και η επιβεβαίωση ότι μέσα από την ΚΥΑ υφαρπάζεται ένα σεβαστό μέρος του προϋπολογισμού του ΓΕΝ που αφορούσε το προσωπικό του ΠΝ. Το ποσό αυτό θα μετακινηθεί στη δεξαμενή των 25 εκατομμυρίων που θα διαχειρίζεται πλέον το ΓΕΕΘΑ, με όρους που ανά περίπτωση θα αποφασίζει το ΣΑΓΕ, το οποίο ελέγχεται από τον εκάστοτε Α/ΓΕΕΘΑ.

Λόγω των πρόσφατων οργισμένων αντιδράσεων, σε μια κίνηση να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα το ΥΠΕΘΑ (;) μετακίνησε κάποιους πλόες στις «ειδικές αποστολές», ευελπιστώντας ότι θα μετριάσει τις αντιδράσεις. Όμως διαφαίνεται ότι η Εφορία δεν αναμένεται να αφήσει πολλούς να χαρούν, όσα τεχνάσματα κι αν χρησιμοποιηθούν.

Όπως καταγγέλλει το πρωτοβάθμιο σωματείο της ΠΟΕΣ που εκπροσωπεί το ΠΝ, επιβεβαιώνεται ότι, όχι μόνο δεν υφίσταται προσαύξηση, παρά μόνο στον τίτλο της ΚΥΑ σε κάποια εδάφια, αλλά η παράγραφος 2 της ΚΥΑ που αφορά αποκλειστικά το ΠΝ επιχειρείται να καταργηθεί σιωπηρά ως πλήρως αποτυχημένη, δείγμα της προχειρότητας και της απερισκεψίας με την οποίαν αντιμετώπισε ο νομοθέτης το προσωπικό του ΠΝ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως πολύ εύστοχα θίγουν οι συνδικαλιστές του ΠΝ, απαιτείται διευκρινιστική εγκύκλιος από το ΥΠΕΘΑ διότι τα ερωτήματα είναι πολλά και αναπάντητα. Κι ένα απ’ αυτά είναι αν ακούει η αντιπολίτευση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης