Υποστηριξε το militaire
Άποψη
16/03/2023 | 06:05 (ενημερώθηκε 1 έτος πριν)
Militaire News

Περί ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ … ΓΕΕΘΑ το ανάγνωσμα πρόσχωμεν!!!

Περί ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ … ΓΕΕΘΑ το ανάγνωσμα πρόσχωμεν!!!

Υπάρχουν στιγμές που οι πράξεις εν ενεργεία συναδέλφων, ανεξαρτήτως όπλου, σώματος, βαθμού ή κλάδου, με κάνουν να αναρωτιέμαι αν είναι –οι συνάδελφοι αυτοί– τόσο χαμηλών πνευματικών ικανοτήτων ή έχουν τόσο αυξημένες τάσεις γλειψίματος και οσφυοκαμψίας προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Γράφει ο

ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΑΔΑΣ*

Και εντάξει, έχουμε αποδεχτεί ως Έλληνες φορολογούμενοι, ότι πληρώνουμε διαμονή σε έναν υπουργό Άμυνας που δεν τη χρειάζεται, γιατί κοιμάται συνεχώς όρθιος και δυστυχώς δεν μπορεί να δώσει λύσεις σε βασικά δομικά προβλήματα. Είναι γνωστό ότι τα προβλήματα στελεχών τα έχει βάλει σε προτεραιότητα μετά την προμήθεια για σέλες στην Ίλη Ιππικού του ΓΕΕΘΑ ή την προμήθεια αρωματικών χώρου του ΥΠΕΘΑ, αλλά και αυτά τα στελέχη να σέρνονται σαν σαλιγκάρια;

Σίγουρα έχετε ακούσει όλοι, ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία μας σύσσωμη είναι υπέρ της αριστείας -στα λόγια πάντα- και επιθυμούν να επιβραβεύονται οι άριστοι, ώστε να αποτελούν κίνητρο για νέες επιτυχίες από μικρότερα – νεότερα στελέχη.

Στο πλαίσιο αυτό εθιμοτυπικά κάθε έτος η ΕΑΑΣ Αθηνών (Κεντρική Διοίκηση) στην τελετή κοπής βασιλόπιτας είχε θεσμοθετήσει την βράβευση του 1ου σε βαθμολογία εισακτέου στην ΣΣΕ (Αρχηγός Iης Τάξης) αλλά και την βράβευση του 1ου σε βαθμολογία αποφοιτήσαντα Ανθλγού (Αρχηγός Τάξης) ως ηθική αμοιβή για την επιτυχία τους. Η τελετή αυτή γινόταν πάντα ημέρα αργίας (Σάββατο ή Κυριακή) ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή συμμετοχή (εν ενεργεία στελέχη & απόστρατοι), λάμβανε χώρα στην ΛΑΕΔ και υπήρχαν πολλοί νέοι μαθητές Β΄ και Γ΄ Λυκείου που επίσης βραβεύονταν από το ΓΕΣ λόγω της επίδοσής τους στο σχολείο τους (Τελικός Βαθμός Τάξης από 18 και άνω). Φυσικά πολλά από τα παιδιά – μαθητές Λυκείου της τελετής θα είναι οι αυριανοί υποψήφιοι των Στρ. Σχολών είτε είναι Ευελπίδων, είτε Ικάρων ή Ναυτικών Δοκίμων.

Αντίστοιχα στην Θεσσαλονίκη στην ανάλογη τελετή στη ΛΑΦΘ, από το παράρτημα Θεσσαλονίκης, βραβεύονταν οι αντίστοιχοι Αρχηγοί Τάξης της Στρ. Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) καθώς η έδρα της σχολής είναι η Θεσσαλονίκη.

Τι συνέβη λοιπόν φέτος τη χρονιά του κοιμισμένου δράκου (αλλάζει μόνο το ζώο κάθε έτος, το κοιμισμένος είναι σταθερή αξία επί Υπουργίας «Μην με ξυπνάτε όνειρο ζω …  σε όρθια στάση») στο ΓΕΕΘΑ;

ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ την συμμετοχή των ΑΡΙΣΤΩΝ στις τελετές για παραλαβή των επαίνων και αναμνηστικών δώρων που τα συνόδευαν, γιατί …. υποψιάζομαι ….. ο «κοιμήσης» ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΑΡΙΣΤΟΥΣ αλλά μετριότητες ή και χαμηλότερα, όπως αυτός ένα πράγμα, που σαν διακεκριμένος νομικός δικηγορούσε στα … μάρμαρα και έκλαιγε η μαρμαρόσκονη!!!

Αν βέβαια ήταν καμιά πολιτική συγκέντρωση, μπορεί και να έλεγε στο ΓΕΕΘΑ να συμμετάσχουν οι σχολές σύσσωμες και να χτυπάνε παλαμάκια συντονισμένα, όπως πολύ όμορφα καθόντουσαν οι αρχηγοί στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το 2022, με τις επίσημες στολές τους στην 1η γραμμή και χαμογελούσαν παλαμακιστή ….ευθυτενείς….. συντονισμένα…. σύμφωνα με τας διαταγάς!!!

Το όνειρο όμως … κάποτε τελειώνει … αγαπητά μου οσφυοκαμπτικά σαλιγκάρια και όταν θα συναντιέστε με άλλους συναδέλφους μην αναρωτιέστε αν βρέχει ή σας φτύνουν.

Πιστεύω ότι οι νέοι που βλέπουν τέτοιες γλοιώδεις συμπεριφορές, έχουν ένα ακόμα λόγο να μην δηλώνουν στρατιωτικές σχολές και έτσι να υπάρχει ένας συνεχής κατήφορος, με …. άγνωστο πάτο και επιπτώσεις.

Και τώρα οι συμμετέχοντες αξιωματικοί στην υλοποίηση αυτής της π@π@ριάς ας αναφωνήσετε:

Ζήτω η μετριότητα!

Όχι αριστεία, μόνο γλείψιμο και κολακεία!

Γλύψε – γλύψε, σκύψε πιο πολύ, η ηγεσία θα χαρεί!

Ο πάντα αισιόδοξος και χαμογελαστός,

*Νίκος Σκιαδάς

Ανχης εα Ειδικών Δυνάμεων

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης