Υποστηριξε το militaire
Πρώτη Γραμμή
07/03/2023 | 05:25 (ενημερώθηκε 1 έτος πριν)
Militaire News

ΑΣΕΠ – Διαγωνισμοί 2023: Ποιοι «τρέχουν» για προσλήψεις

ΑΣΕΠ - Διαγωνισμοί 2023: Ποιοι «τρέχουν» για προσλήψεις

Δείτε όλους τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ το 2023, που αφορούν σε προσλήψεις στο Δημόσιο.

Αναλυτικά:

Π.Ε. (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης):
Τ.Ε. (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης):
ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2023: Για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψηφίων εκπαιδευτικών, κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ73, Πρωτοβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης και κλάδου ΠΕ79 (ειδικότητες ΠΕ7901 και ΠΕ7902) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και ανά μουσική ειδίκευση, κατηγορία ΠΕ
Π.Ε. (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης):
Π.Ε. (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης):
Δείτε πατώντας ΕΔΩ την εξέλιξη όλων των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

Το Α.Σ.Ε.Π. συγκροτείται από 35 Μέλη (Πρόεδρος, 4 Αντιπρόεδροι, 30 Σύμβουλοι), οι οποίοι επιλέγονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Η Ολομέλεια, η Ελάσσων Ολομέλεια και τα 4 Τμήματα λειτουργούν ως συλλογικά όργανα με συγκεκριμένες ιεραρχημένες αρμοδιότητες στη λήψη αποφάσεων. Τα μέλη του Α.Σ.Ε.Π. είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και επαγγελματικής επάρκειας και ιδίως πρόσωπα που έχουν διατελέσει ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, ανώτεροι ή ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί ή υπάλληλοι, καθηγητές ΑΕΙ ή ανώτατα στελέχη δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων ή άλλων νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα. Το έργο του Συμβουλίου υποστηρίζεται ενεργά από τα υψηλών τυπικών και ουσιαστικών προσόντων στελέχη του Ειδικευμένου Επιστημονικού Προσωπικού και της Γραμματείας του Α.Σ.Ε.Π.

Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και της βελτίωσης της ποιότητας και αποτελεσματικότητας του ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει τον δημόσιο τομέα εκδόθηκε ο Ν.4765/2021 ο οποίος αντικατέστησε τον Ν. 2190/1994.

Στις κύριες αρμοδιότητες του Α.Σ.Ε.Π. περιλαμβάνονται: η επιλογή του τακτικού προσωπικού του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, ο έλεγχος των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου ή της απασχόλησης με σύμβαση μίσθωσης έργου που διεξάγουν φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, η διεξαγωγή των διαδικασιών επιλογής σε θέσεις ευθύνης προσωπικού του δημόσιου τομέα ή η συμμετοχή σε αυτές, όπως ειδικότεροι νόμοι ορίζουν, και η διενέργεια επιθεωρήσεων-ελέγχων από Συμβούλους-Επιθεωρητές του Α.Σ.Ε.Π. για τον έλεγχο της τήρησης των περί προσλήψεων διατάξεων. Επίσης, στο πλαίσιο της αποστολής του, το Α.Σ.Ε.Π. μπορεί να υλοποιεί έρευνες, δράσεις και έργα που σχετίζονται με τον σκοπό του και τους στρατηγικούς του στόχους και να συμμετέχει σε προγράμματα χρηματοδοτούμενα, εν όλω ή εν μέρει, από εθνικούς πόρους ή την Ευρωπαϊκή Ένωση ή από άλλους διεθνείς ή υπερεθνικούς οργανισμούς, καθώς και σε συγχρηματοδοτούμενα επιχειρησιακά προγράμματα.

Για την πλήρωση θέσεων τακτικού προσωπικού διαφόρων κλάδων/ειδικοτήτων όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης, το Α.Σ.Ε.Π. εκδίδει προκηρύξεις διεξαγωγής διαδικασιών είτε με γραπτό διαγωνισμό, είτε με σειρά προτεραιότητας με προκαθορισμένα και αντικειµενικά από τον νόμο κριτήρια. Για την πλήρωση θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού ή υπαλλήλων επί θητεία εφαρμόζονται πλέον μοριοδοτούμενα κριτήρια μεταξύ των οποίων και η ατομική συνέντευξη. Το νέο σύστημα προσλήψεων επικεντρώνεται στον γραπτό διαγωνισμό αποσκοπώντας στην επιλογή προσωπικού ικανού να εργαστεί αποδοτικά, με στόχο την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, σε έναν δημόσιο τομέα που εξελίσσεται πλέον ραγδαία.

Επιπρόσθετα, από το 2019 εφαρμόζεται νέο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με το οποίο το Α.Σ.Ε.Π. προκηρύσσει και διενεργεί κάθε δύο (2) σχολικά έτη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας κατά κλάδο και ειδικότητα υποψηφίων εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης