Υποστηριξε το militaire
Πρώτη Γραμμή
02/03/2023 | 02:58 (ενημερώθηκε 1 έτος πριν)
Militaire News

24ωρη απεργία σε μετρό – τρένα σήμερα

24ωρη απεργία σε μετρό - τρένα σήμερα

Κόλαση στις μετακινήσεις σήμερα με ΜΜΜ. Απεργία στο μετρό σήμερα Πέμπτη 2/3, 24ωρη απεργία στα τρένα της Hellenic Train. Ανεστάλη η στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό (γραμμή 1 μετρό) – κανονικά λειτουργούν λεωφορεία και τραμ. Δύσκολη μέρα η Πέμπτη για μετακινήσεις με ΜΜΜ. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 οι συρμοί στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας λόγω απεργίας από τις 6:00 έως τις 00:00 που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται ως αντίδραση στο θανατηφόρο δυστύχημα των Τεμπών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ):

Το Σωματείο μας θρηνεί μαζί με όλη την κοινωνία για το τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα στους ελληνικούς σιδηροδρόμους.

Δεκάδες συνάνθρωποι μας χάθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν στον βωμό του ιδιωτικού κέρδους και της αδιαφορίας των υπευθύνων.

Χρόνια τώρα το σωματείο μας καταγγέλλει τεράστιες ελλείψεις σε υλικά, ανταλλακτικά, αναλώσιμα συντήρησης και για την τεράστια έλλειψη σε προσωπικό για όλες τις ειδικότητες λειτουργίας και συντήρησης, που αναγκάζουν το υπάρχων προσωπικό σε εξαντλητικά ωράρια εργασίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τα προβλήματα μας είναι κοινά με τον ΟΣΕ και όποιος δεν το παραδέχεται απλά εθελοτυφλεί.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θέλοντας το θανατηφόρο ατύχημα που έγινε να είναι το τελευταίο.

Διατρανώνουμε την αγανάκτησή μας και κηρύσσουμε:

ΑΠΕΡΓΙΑ από τις 06:00 το πρωί έως τις 24:00 το βράδυ για την Πέμπτη 2/3/2023.

Η σχετική ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για την απεργία στο μετρό της Αθήνας:

Η ΣΤΑ.ΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό δεν θα λειτουργήσουν από τις 6 το πρωί ως τα μεσάνυχτα, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση σωματείου εργαζομένων αργά το βράδυ της Τετάρτης, να κηρύξει απεργιακή κινητοποίηση.

Η Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ζητούμε προκαταβολικά συγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που θα συναντήσει στις μετακινήσεις του.

24ωρη απεργία στα τρένα της Hellenic Train

24ωρη απεργία στο σιδηρόδρομο την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Η Π.Ο.Σ. σημειώνει πως «η απαξίωση που διαχρονικά επέδειξαν οι Κυβερνήσεις στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα των Τεμπών. Δυστυχώς τα πάγια αιτήματά μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, αλλά κυρίως εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας, πετιούνται μόνιμα στον κάλαθο των αχρήστων.»

«Σήμερα η Σιδηροδρομική οικογένεια είναι φτωχότερη. Σήμερα η Ελλάδα είναι φτωχότερη. Η επόμενη μέρα είναι ημέρα περισυλλογής και θρήνου για τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης