Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
08/01/2023 | 20:58
Militaire News

Προεκλογική περίοδος με Rafale και Μάρμαρα του Παρθενώνα!

Προεκλογική περίοδος με Rafale και Μάρμαρα του Παρθενώνα!

Όπως όλα δείχνουν η προεκλογική περίοδος που έχει επί της ουσίας ξεκινήσει θα έχει για την κυβέρνηση Rafale και …Μάρμαρα του Παρθενώνα!

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph, αποκαλύπτει τα απίστευτα που φέρεται να συζητά η ελληνική κυβέρνηση!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

•Έχει τεθεί στο τραπέζι η πρόταση τα ελληνικά μουσεία να στείλουν άλλους θησαυρούς ως «εγγύηση» για τα Μάρμαρα.

•Δεν είναι σαφές εάν η συμμετοχή σε μια πολιτιστική ανταλλαγή θα σήμαινε ότι τα ελληνικά μουσεία θα έστελναν αντικείμενα στο Λονδίνο αντί για τα μάρμαρα. Ακόμα, υπάρχουν μόνο μερικά επιλεγμένα κομμάτια που θα επιστραφούν, όπως είχε αποκαλυφθεί πριν μερικές ημέρες από τον Διεθνή Τύπο.

Η ισχύουσα νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου δε, καθιστά δύσκολη την επιστροφή αντικειμένων από συλλογές μουσείων στις χώρες καταγωγής τους, κανόνας που αποτέλεσε «αγκάθι» στις πάγιες προσπάθειες της Ελλάδας να επαναφέρει τα Γλυπτά στην Αθήνα.

•Όπως προκύπτει από δημοσίευμα του Guardian, γίνεται λόγος για κάποια… τμήματα των Γλυπτών και όχι για την επιστροφή τους στο σύνολό τους. Για κάποια κομμάτια από τα Γλυπτά και όχι για το σύνολο των κλοπιμαίων.

•Υπάρχει ο σοβαρότατος κίνδυνος οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία, που θα αφορά τελικά σε δανεισμό των Μαρμάρων, πράγμα που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα αναγνώριζε οριστικά και αμετάκλητα ότι τα Γλυπτά… δεν της ανήκουν, αλλά είναι νόμιμη ιδιοκτησία των Βρετανών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης