Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
16/12/2022 | 08:55
Militaire News

Ο Elon Musk φίμωσε δημοσιογράφους – Ανέστειλε τα προφίλ στο Twitter

Ο Elon Musk φίμωσε δημοσιογράφους - Ανέστειλε τα προφίλ στο Twitter

«Όχι στις πληροφορίες θέσης σε πραγματικό χρόνο», γράφει ο διευθύνων σύμβουλος του κοινωνικού δικτύου Twitter που πλέον έχει περάσει στον Elon Musk.

Το Twitter ανέστειλε -για μια εβδομάδα, σύμφωνα με το τελευταίο tweet του Έλον Μασκ – τους λογαριασμούς διαφόρων εφημερίδων και ανεξάρτητων δημοσιογράφων που ασχολούνται με το κοινωνικό δίκτυο και τον ίδιο τον Έλον Μασκ. Η κίνηση έρχεται αφότου ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας άλλαξε την πολιτική του για λογαριασμούς στο Twiiter.

Οι δημοσιογράφοι που εμπλέκονται είναι ο Ryan Mac των New York Times, ο Donie O’Sullivan του CNN, ο Drew Harwell της Washington Post, ο Matt Binder του Mashable, ο Micah Lee του Intercept.

Οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι Aaron Rupar, Keith Olbermann και Tony Webster τέθηκαν επίσης σε αναστολή. Το ίδιο μέτρο ισχύει για τον λογαριασμό της Mastodon, μια πλατφόρμα γνωστή ως εναλλακτική στο Twitter.

Μερικά από τα ανεσταλμένα προφίλ είχαν αναρτήσει tweet σχετικά με την αναστολή του λογαριασμού του μαθητή που παρακολουθούσε τον Μασκ, @ElonJet, και την παρουσία του στο άλλο κοινωνικό δίκτυο Mastodon, όπου συνεχίστηκαν να υπάρχουν ενημερώσεις για το πού βρίσκεται ο Μασκ. Εξ ου και ο αποκλεισμός του λογαριασμού Twitter της πλατφόρμας.

Τον Απρίλιο, ο Μασκ είπε ότι ήλπιζε «ακόμα και οι χειρότεροι επικριτές μου να παραμείνουν στο Twitter γιατί αυτό είναι η ελευθερία του λόγου». Μετά τη σημερινή κίνηση, το tweet είναι αντίθετα «όποιος αποκαλύψει προσωπικά δεδομένα θα αποκλειστεί».

Προφανώς δεν έλειψαν οι αντιδράσεις: Οι NYT ζήτησαν επίσημες εξηγήσεις και το CNN δήλωσε ότι μπορούσε να «επαναξιολογήσει» τη θέση του σχετικά με τις σχέσεις με το Twitter. Ο ιδιοκτήτης της Tesla και του Twitter είχε πρόσφατα αναφέρει τη δραστηριότητα ενός stalker εναντίον ενός από τα παιδιά του.

«Το να θέσω σε κίνδυνο την προσωπική ασφάλεια αλλά αυτή της οικογένειάς μου δεν είναι αποδεκτό, επομένως δεν υπάρχουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τη γεωγραφική θέση. Για όσους βρίσκονται σε αναβολή δεν υπάρχει πρόβλημα», δήλωσε ο Μασκ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης