Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πολιτική
15/11/2016 | 17:49 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Μήνυμα-ράπισμα Ομπάμα για το χρέος με παραλήπτη Σόϊμπλε: “Απέτυχες”

Μήνυμα-ράπισμα Ομπάμα για το χρέος με παραλήπτη Σόϊμπλε:

Στο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στη Γερμανία, μάλλον δεν υπάρχει συνάντηση με τον Β. Σόϊμπλε. Κρίμα, γιατί θα ΄χε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά τα όσα είπε σήμερα από την Αθήνα ο Ομπάμα. Αν έπρεπε να πούμε με μια λέξη το μήνυμα που έστειλε στον ….αρχιτέκτονα του ευρωπαϊκού οικονομικού τερατουργήματος ο Ομπάμα, αυτή δεν μπορεί παρά να είναι μία: “Απέτυχες”!

Τα όσα απάντησε ο Ομπάμα σε ερώτηση του Πάνου Χαρίτου, για την αμερικανική οικονομία και τη σύγκριση με τα ελληνικά οικονομικά στοιχεία είναι ενδεικτικά:

 «Έχετε δίκιο δεν υπάρχουν συγκρίσεις Ελλάδας- ΗΠΑ και εμείς περάσαμε από σημαντική συρρίκνωση, χάναμε 800 χιλιάδες θέσεις εργασίας, όμως λάβαμε μέτρα σταθεροποιήσαμε, την οικονομία και πιστεύω ότι ένα από τα μαθήματα που εφαρμόσαμε είναι να συνδυάζεις τις μεταρρυθμίσεις με δημοσιονομική και αναπτυξιακή πολιτική. Εάν βελτιώνεται η οικονομία, βελτιώνεται και το χρέος», είπε ο Μπάρακ Ομπάμα και προσέθεσε: «Είχαμε ένα πλεονέκτημα, το δολλάριο. Ακόμα και στην κρίση ο κόσμος αγόραζε τα κρατικά ομόλογα. Το βασικό μάθημα που μάθαμε από την δική μας κρίση, από την οποία βγήκαμε νωρίτερα από τις ευρωπαϊκές χώρες, είναι πως όταν η οικονομία προσπαθεί να ανακάμψει τονώνουμε την δραστηριότητα και δημιουργούμε θέσεις εργασίας».

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, τόνισε:

«Ο δρόμος που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα είναι ο σωστός. Παρά τις δυσκολίες ο ελληνικός λαός πρέπει να αναγνωρίσει ότι σε αυτή την παγκοσμιοποιημένη οικονομία χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, και εμείς τις κάναμε (χαλιναγωγήσαμε τα χρηματιστήρια, τη Γουόλ Στριτ ήταν απαραίτητες μεταρρυθμίσεις»

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του θέλουν να συνεχίσουν σε αυτό το δρόμο. Ο ελληνικός λαός είναι ευφάνταστος, επιχειρηματικός» υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα αναφερόμενος στην ανάπτυξη και συνέχισε λέγοντας «όταν η οικονομία συρρικνώνεται σε τέτοιο βαθμό, τότε χρειάζεται και αναπτυξιακή ατζέντα», ενώ για την ελάφρυνση του χρέους είπε ότι είναι πολιτικό θέμα. «Για να μην αδικήσω κάποιες κυβερνήσεις του Βορρά, να πω ότι και εκεί έχουν τις δικές τους πολιτικές και τους δικούς τους ψηφοφόρους, αλλά έχοντας δει όλα όσα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα και όσα ο λαός έχει περάσει, τότε και οι δύο πλευρές μπορούν να καταλήξουν σε μια λύση μέσα στο επόμενο έτος», υπογράμμισε ο Μπάρακ Ομπάμα και κατέληξε λέγοντας: «Τώρα που η ελληνική οικονομία είναι σε τροχιά ανάπτυξης είναι η κατάλληλη στιγμή για τη διευθέτηση του χρέους».

Αισιόδοξος ότι η Αγγέλα Μέρκελ θα συμφωνήσει σε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης