Υποστηριξε το militaire
Πρώτη Γραμμή
22/11/2022 | 20:57
Militaire News

Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών: Με όπλο την αλληλεγγύη μας, προστατεύσουμε τα σπίτια μας

Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών: Με όπλο την αλληλεγγύη μας, προστατεύσουμε τα σπίτια μας

Η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών σε ανακοίνωση της αναφέρεται σε όσα απαράδεκτα έγιναν στο σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού.

Η ανακοίνωση:

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι εικόνες από το σπίτι χαμηλοσυνταξιούχου στα Κουπόνια Ζωγράφου, όπου δικαστικός επιμελητής μαζί με αστυνομικούς έσπασαν την πόρτα για να την σύρουν έξω, υλοποιώντας απόφαση έξωσης, ύστερα  από πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας για χρέος  15.000 ευρώ στην τράπεζα.

Καταδεικνύει τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ., όπως και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που διαμόρφωσαν ένα άδικο νομικό πλαίσιο σε συνεργασία με τις αδηφάγες τράπεζες και τα κοράκια των εταιρειών για να αρπάζουν τις λαϊκές περιουσίες. Αυτά τα αισχρά συμφέροντα στηρίζουν οι κυβερνήσεις και όχι το λαό. Αυτά εξυπηρετεί το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, όπως η αστυνομία. Ας απαντήσει η κυβέρνηση και οι τράπεζες γιατί δεν κάνουν πλειστηριασμούς και εξώσεις στους πλουτοκράτες με τα “κόκκινα” δάνεια εκατομμυρίων και τα δεκάδες σπίτια και ακίνητα στα ακριβά προάστεια; Στα Κουπόνια και στις άλλες λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και όλης της χώρας, δεν κατοικούν οι «στρατηγικοί  κακοπληρωτές» που συνηθίζει να επικαλείται η κυβέρνηση.

Είναι ντροπή για τους αστυνομικούς να ανέχονται και να συμμετέχουν ενεργά σε τέτοιες επαίσχυντες επιχειρήσεις ενάντια σε συνταξιούχους και εργαζόμενους. Κανένας νόμος, καμιά υποχρέωση συνδρομής, δεν τους απαλλάσσει από την πρωταρχική τους ευθύνη να προστατεύουν την αξία του ανθρώπου. Η καταδρομική κατασταλτική επιχείρηση ξημερώματα, στο σπίτι μιας συνταξιούχου, δεν έχει καμιά σχέση με το κράτος δικαίου. Είναι απαράδεκτη και την  καταδικάζουμε απερίφραστα.

Όμως, η έξωση που επιχειρήθηκε σε μια λαϊκή γειτονιά, όπως τα Κουπόνια, ανέδειξε και την τεράστια δύναμη της λαϊκής αλληλεγγύης. Αυτή που εκδηλώθηκε από τους εργαζόμενους και τους φορείς του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, τους γείτονες και ανάγκασε τα κοράκια των πλειστηριασμών και τις δυνάμεις καταστολής να αποχωρήσουν. Είναι μήνυμα αισιοδοξίας για κάθε συνταξιούχο, κάθε εργαζόμενο, πως κανένας δεν είναι μόνος του και όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τις ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές και μεθοδεύσεις. Με όπλο την αλληλεγγύη μας, προστατεύσουμε τα σπίτια μας.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης