Υποστηριξε το militaire
Πρώτη Γραμμή
10/11/2022 | 15:27
Militaire News

Κόλαφος για την αστυνομία η απόφαση για τον σκηνοθέτη Δ.Ινδαρέ και τους δύο γιούς του

Κόλαφος για την αστυνομία η απόφαση για τον σκηνοθέτη Δ.Ινδαρέ και τους δύο γιούς του

Αθωωτική απόφαση για τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και τους δύο γιούς του από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι η απόφαση κάνει λόγο για «τυφλή και ωμή βία των αστυνομικών δυνάμεων» κατά των τριών που υπενθυμίζουμε  ξυλοκοπήθηκαν άγρια από αστυνομικούς στην ταράτσα του σπιτιού τους κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατάληψης στο Κουκάκι τον Δεκέμβριο του 2019.

Η εισαγγελέας της έδρας  πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι οι κατηγορούμενοι, γιατί:

«Δεν αφήνει αμφιβολία ότι άλλοι ήταν εκείνοι που έκαναν τα αδικήματα και άλλοι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρίσκονταν στο σπίτι τους» .

Η εισαγγελέας έκανε λόγο για  αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών:

«Οι τρεις κατηγορούμενοι με απόλυτη βεβαιότητα δεν τέλεσαν αυτές τις πράξεις. Έγιναν θύματα μιας τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας και χρησιμοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης. Έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα. Προτείνω να απαλλαγούν όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται».

Αδικαιολόγητη αστυνομική βία και με δικαστική βούλα ,αλλά δε νομίζουμε ότι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν σκοπό να σοβαρευτούν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης