Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
15/09/2022 | 19:46
Militaire News

Ρωσία-Κίνα έχουν εξασφαλίσει το ναι της Μογγολίας για τη διέλευση αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου

Ρωσία-Κίνα έχουν εξασφαλίσει το ναι της Μογγολίας για τη διέλευση αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου

Ο Μογγόλος πρόεδρος Ουχνααγκιίν Χουρεσλούχ δήλωσε σήμερα ότι υποστηρίζει την κατασκευή των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα ξεκινούν από την Ρωσία και θα καταλήγουν μέσω Μογγολίας στην Κίνα.

Μιλώντας μέσω διερμηνέα στην τριμερή συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στην σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης που πραγματοποιείται στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν, ο Χουρεσλούχ υποστήριξε τα σχέδια κατασκευής, προτείνοντας μελέτες για την οικονομική τους σκοπιμότητα.

Ο Χουρεσλούχ είπε: «Υποστηρίζουμε επίσης την κατασκευή των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου για την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Κίνα μέσω του εδάφους της Μογγολίας και προτείνουμε να μελετηθεί το θέμα αυτό από την άποψη της τεχνικής και οικονομικής σκοπιμότητας».

Ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom ελπίζει να κατασκευάσει τον αγωγό «Δύναμη της Σιβηρίας 2» που θα καταλήγει στην Κίνα μέσω Μογγολίας με την προοπτική να εξάγονται 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως μέσω της διαδρομής αυτής από το 2030. Μέχρι στιγμής δεν έχει προταθεί τυπικά κανένα σχέδιο για την κατασκευή ενός αγωγού πετρελαίου μέσω της Μογγολίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης