Υποστηριξε το militaire
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
28/07/2022 | 20:34 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Βρεθήκαμε και κατηγορούμενοι στο θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού! Τι λέει απόρρητη έκθεση της OLAF!

Βρεθήκαμε και κατηγορούμενοι στο θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού! Τι λέει απόρρητη έκθεση της OLAF!

Πρόκειται για κυβερνητικό επίτευγμα… Η Ελλάδα που καλείται να διαχειριστεί το τεράστιο θέμα της παράνομης μετανάστευσης και του προσφυγικού, θα βρεθεί και κατηγορούμενη!
Το Der Spiegel δημοσιεύει την απόρρητη έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF) για την Frontex και τις επαναπροωθήσεις μεταναστών.
Τίτλος του άρθρου που υπογράφουν οι Γιώργος Χρηστίδης και Steffen Lüdke «Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τη Frontex: Συγκάλυψη, απόκρυψη, ψέματα».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα «η Υπηρεσία της Ε.Ε. για την καταπολέμηση της απάτης αποδεικνύει ότι η Frontex χρηματοδοτούσε τα ελληνικά pushbacks». Προσθέτει ότι η απόρρητη έκθεση φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι η Frontex έχει εμπλακεί στις «παράνομες ενέργειες» του ελληνικού Λιμενικού, κάνοντας λόγο για παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, ενώ επισημαίνεται ότι η OLAF ερεύνησε μηνύματα και την ηλεκτρονική αλληλογραφία του πρώην επικεφαλής της Frontex, Fabrice Leggeri, και της ομάδας του, πήρε καταθέσεις από μάρτυρες και εξέτασε έγγραφα και οπτικοακουστικό υλικό.

Ωστόσο, ο Έλληνας επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, όπως φαίνεται, «δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για την έκθεση», καθώς όταν ρωτήθηκε πρόσφατα από ευρωβουλευτή αν την έχει διαβάσει, εκείνος απλά άλλαξε θέμα, σύμφωνα πάντα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «αποδεικνύονται λεπτομερώς οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το ελληνικό Λιμενικό», καθώς και ότι η Frontex είχε λάβει γνώση από νωρίς, αλλά αντί να αποτρέψει τα pushbacks, ο Leggeri και οι συνεργάτες του τα συγκάλυπταν και απέκρυψαν και από το Ευρωκοινοβούλιο ότι η Frontex στήριξε, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και με χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων, τα pushbacks.
Το Spiegel χαρακτηρίζει την έκθεση της OLAF ως «κατηγορητήριο σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης», η οποία εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δεν παραβιάζει το νόμο.
Η έκθεση της OLAF υποστηρίζει ότι «οι άνθρωποι του ελληνικού Λιμενικού, όπως φαίνεται, ασκούν πίεση στους υπαλλήλους της Frontex, ώστε να μην αποκαλύψουν παράνομες ενέργειες. Επίσης, τακτικά οι Έλληνες αποκρύπτουν την άφιξη πλοιαρίων με μετανάστες, που δεν καταγράφονται στη βάση δεδομένων της Frontex».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης