Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
28/05/2022 | 08:39
Militaire News

Η Σερβία συζητά με τη Ρωσία για φυσικό αέριο!

Η Σερβία συζητά με τη Ρωσία για φυσικό αέριο!

Στην Αθήνα όσοι έχουν την ευθύνη των αποφάσεων για την εξωτερική πολιτική -και δεν είναι όλοι στο ΥΠΕΞ- επικαλούνται συχνά το διπλωματικό-γεωπολιτικό «μέγεθος» της χώρας για να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις τους. Υποτιμώντας τη σημασία μας είναι πιο εύκολο να δικαιολογήσουν τα ακατανόητα που γίνονται…

Άλλες χώρες που έχουν εξίσου μεγάλα προβλήματα πάντως εμφανίζονται πιο «τολμηρές» ή απλά πιο λογικές.

Η Σερβία θα συζητήσει με τη Ρωσία για νέα συμφωνία για προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου. Αύριο ο πρόεδρος της Σερβίας θα συζητήσει το θέμα με τον Πούτιν!

Όπως γράφει το euractiv.gr  o Βούτσιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Σερβία δεν έχει αλλάξει την πολιτική της εδώ και 90 ημέρες και ότι δεν έχει θεσπίσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας. «Κρατάμε τη [δική μας] σερβική θέση και ασκούμε πολιτική σύμφωνα με τα εθνικά και κρατικά μας συμφέροντα», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Ο Σέρβος Πρόεδρος είπε επίσης ότι πολλοί μάντεις της πολιτικής σκηνής ισχυρίστηκαν ότι η Σερβία θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία μόλις τελειώσουν οι εκλογές, αλλά τώρα είναι τέλη Μαΐου.

Η Σερβία έχει αρκετά αγαθά, καθώς η έλλειψη ζάχαρης έχει επιλυθεί, είπε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι πολίτες δεν πρέπει να συσσωρεύουν αγαθά και να αγοράζουν μόνο όσα χρειάζονται.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης