Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
07/04/2022 | 06:10 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Απολύτως αδικαιολόγητη η κυβέρνηση στο θέμα της βίαιης απολιγνιτοποίησης! Οι αποδείξεις

Απολύτως αδικαιολόγητη η κυβέρνηση στο θέμα της βίαιης απολιγνιτοποίησης! Οι αποδείξεις

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία για την επιμονή της να προχωρήσει στη «βίαιη απολιγνιτοποίηση» . Με αλαζονεία που ποτέ δεν της έλειψε περιφρόνησε τις προειδοποιήσεις ειδικών και επιστημόνων, οι οποίοι έθεταν το απλό ερώτημα: «γιατί τόση βιασύνη , όταν άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης, είχαν προγραμματίσει την απολιγνιτοποίηση τους μέχρι το 2050»! Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του δεν απάντησαν ποτέ, γιατί τόση επιμονή στο 2023!

Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία, όχι γιατί υπήρχε η απαίτηση να προβλέψει τον πόλεμο, αλλά ήταν υποχρεωμένη να εξασφαλίσει ότι η χώρα θα είχε εναλλακτικές λύσεις αν κάτι πήγαινε στραβά. Και πήγε…

Δεν προειδοποιούσαν «αντικυβερνητικοί δημοσιογράφοι» αλλά επιστήμονες στους οποίους ουδείς έκανε τον κόπο να ακούσει.

Στις 11 Μαίου 2021 ο Prof. Dr.-Ing. Nικ. Γ. Ορφανουδάκης, στέλνει στον πρωθυπουργό επιστολή στην οποία εξηγούσε με επιχειρήματα τη ζημιά που θα υποστεί η χώρα από τη “βίαιη απολιγνιτοποίηση”.

Στις 10 Ιουλίου ο κ.Ορφανουδάκης δίνει συνέντευξη στο Militaire.gr .

Στις 18/10 ο κ.Ορφανουδάκης στέλνει και δεύτερη επιστολή στον πρωθυπουργό εξηγώντας του ότι η χώρα θα ζημιωθεί κατά 9 δις από την βίαιη απολιγνιτοποίηση!

Στις 6 Αυγούστου ο Δρ. Κων/νος Αποστόλου-Κατσαρός, γράφει για την ενεργειακή ασφάλεια και ρωτά: «Ποιος ο λόγος για την προωθούμενη βίαιη απολιγνιτοποίηση; Ποιους σκοπούς εξυπηρετεί;»

Στις 7 Αυγούστου 2021 ο Ο Μηχανολόγος-Μηχανικός Διονύσης Παγουλάτος, μιλά στο Militaire.gr ,θέτοντας το ερώτημα: “Γιατί σπεύδουμε πρώτοι να “φορτωθούμε” το βάρος της “πράσινης ανάπτυξης”;

Στις 7 Σεπτεμβρίου ο Δρ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου μαζί με τον Παναγιώτη Μακατούνη υπογράφουν άρθρο με τίτλο: “Γιατί οι λιγνιτικές μονάδες είναι απαραίτητες”.

Στις 18 Σεπτεμβρίου ένας ακόμη επιστήμονας ο ο Δρ Μάριος Λεονάρδος, πρώην διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού των ορυχείων της ΔΕΗ, μιλά στο Militaire.gr επισημαίνοντας ότι  «το έλλειμμα ηλεκτρικής ενέργειας προκαλεί ακρίβεια αλλά και θέματα εθνικής ασφάλειας».

Στις 23 Οκτωβρίου δημοσιεύεται το άρθρο του Σ.Οικονομόπουλου με τίτλο «Η αβάσταχτη επιπολαιότητα της απολιγνιτοποίησης».

Τη 1η Νοεμβρίου ο Δρ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου επανέρχεται με άρθρο του χτυπώντας «Καμπανάκι» για την ανεξήγητα βιαστική απολιγνιτοποίηση.

Αυτά είναι μερικά απ ΄ όσα έχει δημοσιεύσει μόνο το Militaire.gr. Κι άλλα μέσα ενημέρωσης έχουν ασχοληθεί με το θέμα. Παρόλα αυτά και σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση επέδειξε τη βεβαιότητα ότι έχει το αλάθητο… Είναι η πιο αθώα εξήγηση που θέλουμε να δώσουμε…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης