Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
20/03/2022 | 06:15 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Επιμένουν οι Ρώσοι για «εφαρμογή στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων» στην Ουκρανία

Επιμένουν οι Ρώσοι για «εφαρμογή στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων» στην Ουκρανία

Η Ρωσία επιμένει ότι υπάρχει θέμα με έρευνες για βιολογικά όπλα στο έδαφος της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις :

«▫️Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συνεχίζει να μελετά υλικό που ελήφθη από υπαλλήλους ουκρανικών εργαστηρίων σχετικά με την εφαρμογή στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας.

▫️Τα έγγραφα φέρουν υπογραφές  υπαλλήλων και είναι πιστοποιημένα από σφραγίδες οργανισμών.

▫️Πιστεύουμε ότι συστατικά βιολογικών όπλων δημιουργήθηκαν στο έδαφος της Ουκρανίας.

▫️Έγγραφο με ημερομηνία 6 Μαρτίου 2015, επιβεβαιώνει την άμεση συμμετοχή του Πενταγώνου στη χρηματοδότηση στρατιωτικών βιολογικών έργων στην Ουκρανία.

* Πραγματικός αποδέκτης των κεφαλαίων από τις ΗΠΑ είναι τα εργαστήρια του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας που βρίσκονται στο Κίεβο, την Οδησσό, τη Λβιβ και το Χάρκοβο. Η συνολική χρηματοδότηση ανήλθε σε 32 εκατομμύρια δολάρια.

▫️Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα βιοεργαστήρια επιλέχθηκαν από την Αμερικανική Υπηρεσία Μείωσης Αμυντικών Απειλών (DTRA) και την ανάδοχο εταιρεία Black & Veatch ως εκτελεστές του έργου UP-8 με στόχο τη μελέτη των παθογόνων παραγόντων του αιμορραγικού πυρετού Κονγκό-Κριμαίας, τη λεπτοσπείρωση και τους ιούς Hanta. Το ενδιαφέρον των στρατιωτικών βιολόγων των ΗΠΑ οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά τα παθογόνα έχουν φυσικές εστίες τόσο στο έδαφος της Ουκρανίας όσο και στη Ρωσία και η χρήση τους μπορεί να συγκαλυφθεί ως φυσικές εστίες ασθενειών. Γι’ αυτό το έργο έχει λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση και οι όροι υλοποίησής του έχουν παραταθεί.

▫️Μια μελέτη των εγγράφων στο μέρος του έργου P-781 για τη μελέτη των τρόπων μετάδοσης ασθενειών στον άνθρωπο μέσω νυχτερίδων έδειξε ότι η εργασία διεξήχθη στη βάση ενός εργαστηρίου στο Χάρκοβο μαζί με το διαβόητο κέντρο R. Lugar στην Τιφλίδα. Το συνολικό κόστος του Πενταγώνου για την εφαρμογή του στην Ουκρανία και τη Γεωργία ανήλθε σε 1,6 εκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έλαβε η Ουκρανία ως κύριος ανάδοχος.

▫️Τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δείχνουν ότι η έρευνα στον τομέα αυτό είναι συστηματική και διεξάγεται τουλάχιστον από το 2009 υπό την άμεση επίβλεψη ειδικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο των έργων P-382, P-444 και P -568. Μία από τις επιμελήτριες αυτής της δραστηριότητας ήταν η επικεφαλής του γραφείου DTRA στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο, Joanna Wintrall.

▫️Κατά την υλοποίηση αυτών των έργων, εντοπίστηκαν έξι οικογένειες ιών (συμπεριλαμβανομένων των κορονοϊών) και τρεις τύποι παθογόνων βακτηρίων (παθογόνα της πανώλης, της βρουκέλλωσης και της λεπτοσπείρωσης). Αυτό οφείλεται στα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των παθογόνων που τα καθιστούν ευνοϊκά για τους σκοπούς της μόλυνσης: αντοχή στα φάρμακα,  ταχύτητα εξάπλωσης από τα ζώα στον άνθρωπο κ.λπ.»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης