Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
30/01/2022 | 19:00 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Πρακτικά στην κυβέρνηση κρατάει μόνο ο Φουρθιώτης

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Πρακτικά στην κυβέρνηση κρατάει μόνο ο Φουρθιώτης

«Τρεις μέρες συζήτησης απέδειξαν πόσο δικαιολογημένα είναι τα κύματα οργής και αγανάκτησης που διατρέχουν την ελληνική κοινωνία. Αποτύχατε με τεράστιο κόστος κοινωνικό, οικονομικό, ανθρώπινο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι συμπεριφέρεστε «σα να έχετε πιστέψει κι εσείς οι ίδιοι την προπαγάνδα που κατασκευάζετε και την καταναλώνετε μόνο εσείς». Πρόσθεσε ότι όμως οι πολίτες έχουν πάθει ανοσία σε αυτή, σχολιάζοντας ότι αυτό «το καταλαβαίνει κανείς με την πρώτη ματιά, αφού κανένας σταθμός δε μπορεί πια να κάνει ρεπορτάζ χωρίς να κλείνει τα μικρόφωνα απ’ τους περαστικούς».

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός είναι «κλεισμένος στην προστατευτική γυάλα των αυλοκολάκων της συμφοράς και των δημοσκόπων της χαράς» και ανέφερε πως «όταν ένας πολιτικός, πόσο μάλλον ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο, αντικείμενο λοιδορίας και σαρκασμού, τότε ο πολιτικός αυτός έχει ήδη τελειώσει και απλά δεν το γνωρίζει ακόμη».

«Ώρα να σας ενημερώσει κάποιος που θέλει το καλό σας για το τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Κύριε Μητσοτάκη έχετε τελειώσει πολιτικά, το χειρότερο όμως είναι ότι ζείτε στο δικό σας παράλληλο σύμπαν όπου όλα πηγαίνουν καλά, γιατί εμφανίζονται καλά από την κυρίαρχη ενημέρωση», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Τελειώσατε», είπε ο κ. Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό, «όχι μόνο γιατί αποτύχατε με τεράστιο ανθρώπινο, οικονομικό, και κοινωνικό κόστος σχεδόν σε όλα τα κρίσιμα που διαχειριστήκατε. Στην πανδημία, στις φωτιές, στην ακρίβεια, στον τελευταίο χιονιά, που φέρει την υπογραφή της οριστικής σας χρεοκοπίας. Αλλά κυρίως γιατί την ώρα που αποτυγχάνετε παταγωδώς σε όλα, εσείς συνεχίζετε μια άθλια επικοινωνία, συνεχίζετε με τρόπο προκλητικό να πιστεύετε ότι δεν είστε πρωθυπουργός που λογοδοτεί, αλλά πρίγκιπας που η εξουσία του ανήκει ως κληρονομικό δικαίωμα».

Αναφερόμενος δε, στην απουσία πρακτικών στην περίφημη σύσκεψη για την κακοκαιρία, αλλά και τις νέες αποκαλύψεις για τις επικοινωνίες Φουρθιώτη, σημείωσε: Τελικά σε αυτή την κυβέρνηση πρακτικά κρατάει μόνο ο Φουρθιώτης.

Απευθυνόμενος δε, στον κ. Μητσοτάκη ρώτησε: «Γνωρίζατε ότι η μισή σας κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις σε έναν υπόδικο; Πώς το δεξί σας χέρι διαπραγματευόταν μαζί του; Το γνωρίζατε ή το αγνοούσατε; Ξέρατε ότι αυτός έστηνε εταιρείες βιτρίνα για εισπράττει από το Κράτος»;

«Κύριε Μητσοτάκη είστε σίγουρος ότι κυβερνάτε εσείς αυτή τη χώρα ή μήπως οι Φουρθιώτιδες», ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας: «Είναι η πρώτη φορά που η νύχτα έχει διεισδύσει στο Μέγαρο Μαξίμου».

«Αν τα ξέρατε (σ.σ. για τον Φουρθιώτη) θα είχατε αποπέμψει το δεξί σας χέρι. Άρα ο Φουρθιώτης δεν έχει στο χέρι αυτόν, αλλά έχει στο χέρι εσάς. Αν δεν έχετε σήμερα να δώσετε μια σοβαρή απάντηση θα σας καταπιεί ο βούρκος. Μόνη επιλογή σας είναι να παραιτηθείτε και να προκυρήξετε εκλογές», όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όλες οι ειδήσεις

Καταιγίδα Φουρθιώτη λίγη ώρα πριν αρχίσει η μονομαχία των πολιτικών αρχηγών! Σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση

ΙΜΙΑ 1996: Η μεγάλη νύχτα όπως την έζησε ένας «τεθωρακισμένος» στον Έβρο

«Η Τουρκία πρέπει να πιστέψει ότι δεν κάνουμε πίσω! Υποχωρητικότητα τέλος»-Ευάγγελος Αποστολάκης

«Κορδέλα» στην Καλαμάτα κόβει ο ΥΕΘΑ χωρίς ακόμη η σύμβαση να έχει έρθει στη Βουλή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης