Υποστηριξε το militaire
ΠΑ
10/01/2022 | 06:19 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Μεταθέσεις στην ΠΑ: Επιστολή βόμβα στο Μέγαρο Μαξίμου και στον πρωθυπουργό!

Μεταθέσεις στην ΠΑ: Επιστολή βόμβα στο Μέγαρο Μαξίμου και στον πρωθυπουργό!

Όσο στην ηγεσία του ΓΕΑ αναζητούν ποιοι είναι οι «πληροφοριοδότες» δημοσιογράφων για τα όσα καταγγέλονται για τις παραδοξότητες που εντοπίζονται στις μεταθέσεις, εν ενεργεία στελέχη επιλέγουν είτε να μιλήσουν επώνυμα -όπως ο κ.Α.Κασιδόπουλος- και να τιμωρηθούν από τον Α/ΓΕΑ, είτε στέλνουν επιστολές στο Μέγαρο Μαξίμου και στον ίδιο τον πρωθυπουργό αναφέροντας όσα συμβαίνουν!

Το  Militaire.gr έχει στη διάθεση του μία απ΄ αυτές που προέρχεται από γυναίκα στέλεχος ΠΑ, μονογονέα που μετατίθεται με τρόπο που δε συνάδει με όσα ο νόμος προβλέπει και ορίζει. Η επιστολή είναι αναλυτική και όσα αναφέρονται σ΄ αυτή δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Δεν αποκαλύπτουμε τα στοιχεία της .

Είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά στις μεταθέσεις προσωπικού στην ΠΑ. Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ εν ενεργεία στελέχη να προσφεύγουν στη δημοσιότητα και σε επιστολές στον πρωθυπουργό για να βρουν το δίκιο τους. Δεν αποκλείεται, όπως έχουμε ξαναγράψει, να υπάρξουν κι άλλα εν ενεργεία στελέχη τα οποία επώνυμα θα μιλήσουν για το θέμα που φαίνεται ότι έχει πολλές και ενδιαφέρουσες διαστάσεις.

Η επιστολή προς τον πρωθυπουργό:

 Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ονομάζομαι …. και είμαι εν ενεργεία αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας,  Μηχανικός Αεροσκαφών και στο βαθμό του Επισμηναγού. Απευθύνομαι σε σας καθώς, ως άνθρωπος διακρίνεστε για το έμφυτο αίσθημα δικαιοσύνης και την ευελιξία σας στον τρόπο σκέψης και δράσης, προκειμένου να λάβετε γνώση για ένα ζήτημα που αφορά στην εφαρμογή του Ν.3883/2010 ( “Υπηρεσιακή Έξέλιξη  και Ιεραρχία των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων”).

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 5 του ανωτέρου Νόμου, ορίζεται ρητώς πως ως μονογονέας, κι έχουσα αποκλειστικά τη γονική φροντίδα και μέριμνα εν τοις πράγματι του ανήλικου τέκνου μου, ηλικίας πέντε (5) ετών, δεν μετατίθεμαι χωρίς πρότερη αναφορά μου. Διευκρινίζεται ότι ναι μεν έλαβε χώρα εκούσια αναγνώριση του τέκνου μου από τον φυσικό του πατέρα (23-7-2019) και ως εκ τούτου ο τελευταίος απέκτησε δικαίωμα γονικής μέριμνας, πλην όμως πέραν της τυπικής πράξης αναγνώρισης εκ μέρους του ουδεμία άλλη επαφή ή επικοινωνία έχει με την ανήλικη κόρη μας ενώ διαμένει μακράν της κατοικίας μου, στην Πάτρα και δεν επιδεικνύει κανένα απολύτως ενδιαφέρον για την φροντίδα και ανατροφή του παιδιού μου. Επομένως είναι προφανές ότι τη γονική μέριμνα της ανήλικης κόρης μου την ασκώ κατ’ αποκλειστικότητα στην καθημερινή πράξη (: εν τοις πράγμασι) εγώ η ίδια.

Επιπρόσθετα, βάσει του ίδιου Νόμου, για την προαγωγή μου στο βαθμό του Ασμχου, απαιτείται ειδικός χρόνος υπηρεσίας, διάρκειας ενός (1) έτους σε επιτελείο ή θέση υψηλής επιτελικής ευθύνης.

.Για την εκπλήρωση του ανωτέρω κριτηρίου, δηλώνω κατ’επανάληψη τις θέσεις ευθύνης του Αρχιμηχανικού και του Μοιράρχου …., καθώς:

α.Διαθέτω την εμπειρία, έχουσα διατελέσει, κατόπιν διαταγής της Υπηρεσίας Αρχιμηχανικός 117ΠΜ/338Μκατά τα έτη 2013-2015 στο βαθμό του Σμηναγού

β.Διαθέτω τα κοινωνικά κριτήρια, με την ιδιότητα του μονογονέα.

γ.Διαθέτω επαρκή μόρια για την ανάληψη μίας εκ των δηλωθεισών θέσεων.

δ.Δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσες φορές δύναται κάποιος Αξκός να αναλάβει την ίδια ή παρόμοια θέση ευθύνης. Σημειωτέον, αρκετοί συνάδελφοι έχουν αναλάβει την ΙΔΙΑ θέση ευθύνης δύο (2) ή τρεις (3) φορές, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν μετακίνησή τους από τον τόπο κατοικία τους, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις του άρθρου 28 του ως άνω σχετικού Νόμου, περί προαγωγής τους στον ανώτερο βαθμό, και το άρθρο 5 του ίδιου σχετικού Νόμου, περί μη ακούσιας μετακίνησης τους.

Ακόμη, σας αναφέρω ότι τυχόν μετακίνησή μου από τον τόπο κατοικίας μου, θα δημιουργήσει πολύ σημαντικά προβλήματα στην κόρη μου, λόγω αλλαγής τόπου κατοικίας και σχολείου, τα οποία θα την επιβαρύνουν περισσότερο δεδομένης της ιδιόμορφης οικογενειακής κατάστασης.

Επίσης θα προκύψει πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και σε μένα καθώς:

α.Η παραμονή και διαβίωση μου στα ΟΣΕΑΥΥ  της ….αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική αρωγή από την Υπηρεσία, δεδομένης της οικονομικής μου αφαίμαξης από τις δικαστικές διαμάχες και αντιδικίες που βρίσκονται σε εξέλιξη με τον πρώην σύζυγό μου. Οι εν λόγω αντιδικίες και διαμάχες έλαβαν νέα δυσάρεστη τροπή, πριν μόλις ένα (1) μήνα, καθώς απαιτείται να καταθέσω ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό, για το επίπεδο της οικονομικής μου επιφάνειας, διότι η δικαστική διαμάχη συνεχίζεται πλέον στο Εφετείο Πάτρας.

β.Η οικονομική βοήθεια που λαμβάνω από τον πατέρα του ανήλικου τέκνου μου είναι αμελητέα και μάλιστα, όχι σε σταθερή βάση. Επομένως, η παραμονή μου στα ΟΣΕΑΥΥ της 350 ΠΚΒ, η οποία μετά την τροποποίηση του Κανονισμού ΟΣΕΑΥΥ ανέρχεται πλέον σε τρία (3) έτη για την κοινωνικά ευπαθή ομάδα των μονογονεϊκών οικογενειών, προσφέρει σε εμένα και στο ανήλικο τέκνο μου αδιαμφισβήτητα ένα κατ’ ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης, δεδομένης της δυσχερέστατης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχω περιέλθει.

γ.Στον σημερινό τόπο διαμονής μου τυγχάνω της συνδρομής και συμπαράστασης του αδερφού μου και ενίοτε και της μητέρας μου που με επισκέπτεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Στο νέο τόπο μετάθεσής μου θα βρεθώ εντελώς μόνη, μη δυνάμενη να προσλάβω βοηθητικό προσωπικό, λόγω της οικονομικής αδυναμίας στην οποία θα περιέλθω.

δ.Στην παρούσα φάση, δεν δύναμαι να ανταποκριθώ στα έξοδα μετακίνησης/μετακόμισης από τα ΟΣΕΑΥΥ της …, όπου διαμένω τους τελευταίους δώδεκα (12) μήνες.

Κύριε Πρωθυπουργέ, γίνεται αντιληπτό πως η μη ανάληψη θέσης υψηλής επιτελικής ευθύνης έως σήμερα, σύμφωνα με το άρθρο 28, δεν οφείλεται σε παραλείψεις μου, ενώ η εφαρμογή του ανωτέρου άρθρου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβιάζει το άρθρο 5, περί μη ακούσιας μετακίνησής μου. Επιθυμώ να προαχθώ στον βαθμό του Αντισμηνάρχου, καθώς διαθέτω τόσο τα τυπικά όσο και τα ουσιαστικά προσόντα. Σημειωτέον, είμαι η πρώτη γυναίκα η οποία αναλαμβάνει θέση Αρχιμηχανικού σε πολεμική Μοίρα μαχητικών αεροσκαφών, με εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες και θετικότατη αξιολόγηση από τους ανωτέρους μου.

Παρακαλώ πολύ, όπως ενσκύψετε στο ζήτημα που έχει προκύψει, προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος της ερμηνείας και της εφαρμογής του Νόμου.

Με εκτίμηση

Όλες οι ειδήσεις

Το θανατηφόρο ελληνικό Βατερλό με τον κορονοϊό με στοιχεία

Rafale στο Αιγαίο, αυταπάτες στην Αθήνα για το κράτος συμμορία που λέγεται Τουρκία-Στ.Καραβίδας

Με ένα πατσαβουρόχαρτο τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια Ελλάδας και Κύπρου

«Τα όπλα κάνουν τη διαφορά όχι οι πλατφόρμες που τα μεταφέρουν»-Κ.Ιατρίδης

«Θα παρουσιάσουμε το δικό μας μαχητικό αεροσκάφος το 2023» επιμένει ο Ερντογάν

«Η σύμπραξη με την Τουρκία κι άλλες ιστορίες»! Άρθρο απάντηση στον Π.Ιωακειμίδη

Πάνε να «θάψουν» την αναφορά του Ν. Μαριά στην Ευρωβουλή για τη νομική ασυλία των πολυεθνικών των εμβολίων

Η «ένωση» των 2 Γερμανιών, η εξαπάτηση των Ρώσων για το ΝΑΤΟ και η Ουκρανία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης