Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η ελληνογαλλική συνάντηση για την αμυντική βιομηχανία και η απαράδεκτη DASSAULT!

Η ελληνογαλλική συνάντηση για την αμυντική βιομηχανία και η απαράδεκτη DASSAULT!

Μεγάλη επιτυχία είχε η διοργάνωση Β2Β συναντήσεων μεταξύ 60 Ελληνικών και 20 Γαλλικών αμυντικών  εταιρειών που διοργανώθηκε  από τη ΓΔΑΕΕ την DGA τον ΣΕΚΠΥ και τον αντίστοιχο Γαλλικό Σύνδεσμο GICAN στην ΛΑΕΔ.

 

Εκτιμάται ότι έγιναν πάνω από 300 συναντήσεις και δόθηκε η ευκαιρία σε πολλές Ελληνικές εταιρείες να παρουσιάσουν τις δυνατότητές τους στις αντίστοιχες Γαλλικές.

 

Ιδιαίτερα όμως αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η αποχώρηση του μοναδικού εκπροσώπου της DASSAULT και η ακύρωση τελευταία στιγμή πάνω από 30 συναντήσεων του με Ελληνικές εταιρείες.

 

Ίσως κάποιος πρέπει να «τραβήξει κάποια αυτιά» και να ενημερώσει του φίλους και συμμάχους της Dassault , ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και ότι εξαιτίας της Ελληνικής αγοράς των 6+6 νέων Rafale και των 12 μεταχειρισμένων, η DASSAULT πήρε επιπλέον παραγγελία από τη Γαλλική Αεροπορία για 12 νέα Γαλλικά Rafale άρα συνολικά 24 νέα αεροσκάφη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καμία θεσμική επαφή με την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, σε αντίθεση με όλες τις άλλες Γαλλικές εταιρείες που λίγο έως πολύ μετά και την παρότρυνση- απαίτηση της ΓΔΑΕΕ και του Γενικού της Διευθυντή Ναυάρχου ε.α Αριστείδη Αλεξόπουλου , έχουν μπει σε ουσιαστικές επαφές και συζητήσεις για συνεργασία με τις Ελληνικές Αμυντικές εταιρείες.

 

Το σύνολο της Ελληνικής και μόνο παραγγελίας (12 καινούργια +12 μεταχειρισμένα) πλησιάζει τα 2,8 Δις € ,(μόνο για τα αεροσκάφη) , ενώ με την πρόσθεση και των 12 καινούριων για την Γαλλική Αεροπορία (που όπως είπαμε ενεργοποιήθηκε λόγω της Ελληνικής αγοράς των 12 μεταχειρισμένων) ξεπερνά τα 4,3 Δις €.

 

Η Χώρα μας δικαιούται και πρέπει αν απαιτήσει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι βιομηχανικής συνεργασίας από την DASAULTπλαίσιο εξάλλου της της Ελληνογαλλικής Στρατηγικής συμφωνίας.

 Ι – ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 

 

Άρθρο 1

Τα Μέρη διαβουλεύονται σε τακτική βάση επί όλων των θεμάτων άμυνας και ασφάλειας κοινού  ενδιαφέροντος, ιδίως στον πολιτικό τομέα, στον στρατιωτικό τομέα και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, εντός του πλαισίου των αμοιβαίων δεσμεύσεων ασφαλείας που έχουν αναληφθεί βάσει δεσμευτικών και για τα δύο συνθηκών και συμφωνιών και επιδιώκοντας την πλήρη εφαρμογή αυτών, λαμβάνοντας υπόψη ότι η εξέλιξη του διεθνούς και περιφερειακού περιβάλλοντος ασφάλειας και άμυνας, δημιουργεί και για τα δύο κράτη συμφέροντα ασφάλειας που συνδέονται στενά μεταξύ τους, ιδίως σε περίπτωση κρίσης, αύξησης των εντάσεων ή ένοπλης επίθεσης όπως προβλέπεται στο άρθρο 2.

 IV – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Άρθρο 24

Τα Μέρη συνεργάζονται στον τομέα των εξοπλιστικών προγραμμάτων για τις Ένοπλες Δυνάμεις τους, καθώς και στον τομέα των βιομηχανιών άμυνας και ασφάλειας, κυρίως με σκοπό την βελτίωση των αμυντικών τους ικανοτήτων, την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των αμυντικών τους βιομηχανιών και την ενίσχυση της τυποποίησης και διαλειτουργικότητας του αμυντικού τους εξοπλισμού. Στο πλαίσιο αυτό, τα Μέρη εξετάζουν κατά προτεραιότητα κάθε ευρωπαϊκή συνεργατική προσέγγιση, που στοχεύει στην κάλυψη των ελλείψεων στις δυνατότητες που εντοπίζονται σε εθνικό επίπεδο. Η παρούσα Συμφωνία στηρίζεται στις διμερείς Συμφωνίες που ισχύουν μεταξύ των Μερών σχετικά με τη συνεργασία στον τομέα των εξοπλισμών, και δεν θίγει την ισχύ τους.   

 

Άρθρο 25

Τα Μέρη επιδιώκουν, κατά το δυνατόν, να αναπτύξουν μία βιομηχανική εταιρική σχέση  που θα συμπεριλαμβάνει ελληνικές και γαλλικές αμυντικές εταιρείες. Εντός του πλαισίου συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην άμυνα και την ασφάλεια, και σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, επιδιώκουν λύσεις που προωθούν τη βιομηχανική εταιρική σχέση μεταξύ ελληνικών και γαλλικών εταιρειών, κάθε φορά που αναζητούν εξοπλισμούς ή πραγματοποιούν έργα από κοινού. 

 

Άρθρο 26

Για την παρακολούθηση των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται, μία επιτροπή εξοπλισμών συνέρχεται καταρχήν σε ετήσια βάση, εναλλάξ σε Ελλάδα και Γαλλία. 

 

Άρθρο 27

Ένας εκπρόσωπος από το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας (Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων ή ο οριζόμενος εκπρόσωπός του) και ένας εκπρόσωπος από το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας (Επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνούς Ανάπτυξης της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών ή ο οριζόμενος εκπρόσωπός του) προεδρεύουν αυτής της επιτροπής. 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης