Υποστηριξε το militaire
ΠΑ
13/10/2021 | 10:08 (ενημερώθηκε 3 έτη πριν)
Militaire News

Σε παραιτήσεις ιατρών οδήγησε η ανορθόδοξη διάθεση του 251 ΓΝΑ και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ

Σε  παραιτήσεις ιατρών οδήγησε η ανορθόδοξη διάθεση του 251 ΓΝΑ και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ

Του Αθανασίου Αποστόλου

  • Τον Μάρτιο 2021 με διαταγή του ΓΕΕΘΑ διατέθηκε κακήν κακώς, αυθαίρετα και παράνομα το 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ λόγω πανδημίας. Και τούτο διότι το ΓΕΕΘΑ ΔΕΝ έχει τέτοια αρμοδιότητα, αυτή ανήκει αποκλειστικά στην εκάστοτε κυβέρνηση( πρωθυπουργός-υπουργός Υγείας- Άμυνας) με την έκδοση ΚΥΑ που θα καλύπτει νομικά τη διάθεση του 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ. Ωστόσο πρώρα εκδόθηκε η διαταγή του ΓΕΕΘΑ και αρκετές ημέρες αργότερα η ΚΥΑ, που δηλώνει ότι το ΓΕΕΘΑ  για άγνωστους λόγους καπέλωσε την κυβέρνηση και την κατέστησε υποδεέστερη Μονάδα υπο τις διαταγές του ΓΕΕΘΑ, δηλαδή το ΓΕΕΘΑ διέταξε την κυβέρνηση να εκδώσει ΚΥΑ για τη διάθεση του 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ. Ενώ έπρεπε πρώτα να εκδοθεί ΚΥΑ από την κυβέρνηση, με την οποία να διατάσσονται το ΓΕΕΘΑ-251 ΓΝΑ να καθορίσουν τις λεπτομέρειες διάθεσης  του νοσοκομείου στο ΕΣΥ. Αυτά δείχνουν βιασύνη, προχειρότητα και ανεπάρκεια και δεν εξυπηρετούν την υγεία, αλλά άλλους στόχους. Στον ανώμαλο τρόπο διάθεσης του 251ΓΝΑ στο ΕΣΥ, η Διοίκηση του 251 ΓΝΑ δεν μπορούσε να αντιδράσει διότι ήταν υποχρεωμένη να εφαρμόσει τη Διαταγή της Προϊσταμένης Αρχής, δηλαδή την Διαταγή της Δ/σης Υγειονομικού ΓΕΕΘΑ την οποία μάλιστα υπέγραφε ο Α/ΓΕΕΘΑ.  Η ΚΥΑ που εκδόθηκε πολύ μετά την Διαταγή ΓΕΕΘΑ διέθετε το 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ για εφημερίες για το μήνα Απρίλιο 2021 και καθόριζε ότι το προσωπικό θα αποζημιωθεί για τις εφημερίες, ενώ η ΕΑΑΑ διεμήνυσε ότι σε περίπτωση που εκδοθεί νέα ΚΥΑ για διάθεση του 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ πέραν της 30 Απριλίου 2021 θα κινηθεί δικαστικά.
  • Τον Απρίλιο 2021 εκδόθηκε νέα ΚΥΑ, η οποία διέθετε το ΝΙΜΙΤΣ στο ΕΣΥ για το Μάιο 2021, ΕΝΩ ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ και ΔΕΝ  επέβαλε στο 251 ΓΝΑ να εκτελεί εφημερίες για το Μάιο 2021, ωστόσο η ΚΥΑ αυτή καθόριζε ότι το προσωπικό του 251 ΓΝΑ θα αποζημιωθεί για τις εφημερίες του Μαΐου 2021. Τώρα πως γίνεται η ΚΥΑ να μην διαθέτει το 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ και να μην επιβάλει εφημερίες για το Μάιο 2021 και ταυτόχρονα να αποζημιώνει το προσωπικό για τις εφημερίες του Μαΐου δείχνει την εκ προοιμίου συγκάλυψη ότι θα  ανατεθεί στο μουλωχτό στο 251 ΓΝΑ να εκτελεί εφημερίες το Μάιου και μάλιστα χωρίς νομική κάλυψη του προσωπικού με ΚΥΑ. Η ενέργεια αυτή  καταγράφει επικίνδυνη ανευθυνότητα γι’ αυτούς που αποφάσισαν την εκτέλεση εφημεριών από το 251 ΓΝΑ χωρις νομική κάλυψη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, δηλαδή χωρίς έκδοση ΚΥΑ. Και τούτο διότι στην περίπτωση που ο Θεός είχε αποφασίσει να πάρει κάποιον, εκτός των νομικά δικαιούχων και  πέθαινε στα χέρια ιατρού η νοσηλευτικού προσωπικού θα ήταν νομικά ακάλυπτοι και οι συγγενείς του θανόντος θα τους έτρεχαν στα Δικαστήρια εφ όρου ζωής.
  • Οι  εφημερίες  σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη και συνεχή ροή απομείωσης του προσωπικού του 251 ΓΝΑ προς υποστήριξη δραστηριοτήτων του ΕΣΥ, κατέστησαν πολύ δύσκολη αν όχι επικίνδυνη την παροχή υπηρεσιών υγείας από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τις μαζικές παραιτήσεις έμπειρών ιατρών με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με περιπτώσεις, όπου με περίεργα κριτήρια παραμένουν οι ίδιοι άνθρωποι Διευθυντές κλινικών για πάρα πολλά χρόνια, θα οδηγήσει σε περισσότερες παραιτήσεις και άλλους ιατρούς, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ιεραρχική εξέλιξη σε στελέχη που μπορεί να είναι ικανότεροι από τους διευθυντές.
  • Οι δαπάνες για τις φθορές του 251 ΓΝΑ και για τις εφημερίες δεν έχουν αποδοθεί από το ΕΣΥ ακόμη στο Νοσοκομείο. Μόνον οι ακτινογραφίες ξεπερνούν τις 200 σε κάθε εφημερία. Η όποια δικαιολογία ότι με το ΕΣΥ αναβαθμίστηκε η ΜΕΘ  του 251  ΓΝΑ για την οποία έγιναν μάλιστα και εγκαίνια δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Και τούτο διότι η μόνη αναβάθμιση που έγινε είναι η βαφή των τοίχων της ΜΕΘ ( φρεσκάρισμα) η οποία βαφτίστηκε σε εγκαίνια με προβολή της ΔΥΓ/ΓΕΕΘΑ και ΔΥΓ/ΓΝΑ και μάλιστα με την παρουσία στα εγκαίνια του ΥΕΘΑ. Ενώ οι νέες κλίνες νοσηλείας που περίμεναν 15 χρόνια για να γίνει ΥΕΘΑ ο Π Καμμένος και να υπογράψει την προμήθεια τους από  τα ΑΩ έχουν υποστεί φθορές διότι ενδεχομένως οι εισαχθέντες ασθενείς στο 251 ΓΝΑ κατά τις εφημερίες δεν σεβάστηκαν τα μέσα νοσηλείας σε αντίθεση με τους δικαιούχους.
  • Είναι παράδοξο να επιβάλλονται άνωθεν απαιτήσεις στη Δ/ση του 251 ΓΝΑ που επηρεάζουν την αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου, όταν μάλιστα προσωπικό είναι εγκαταστημένο σε προϊστάμενο κλιμάκιο , ενώ είναι καταγεγραμμένο στη δύναμη του νοσηλευτικού προσωπικού του 251 ΓΝΑ γράφοντας παράτυπα χρόνο υπηρεσία στο νοσοκομείο χωρίς να παρέχει υπηρεσίες σ αυτό. Χώρια που προσωπικό του 251 ΓΝΑ έχει τοποθετηθεί στην ΕΥΠ, ενδεχομένως για να παρακολουθεί τους αλλοδαπούς ασθενείς κατά τις εφημερίες του Νοσοκομείου. Ενώ το 251 ΓΝΑ έχει γεμίσει με  ανακληθέντες από την εφεδρεία ( αποστρατεία) ανώτατους αξιωματικούς που μπερδεύονται στο έργο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού δυσχεραίνοντας  τα καθήκοντα τους.
  • Μολονότι έχουν περάσει εξι μήνες από τις εφημερίες του 251 ΓΝΑ, εν τούτοις το ΕΣΥ δεν έχει καταβάλει τις αποζημιώσεις στο προσωπικό του Νοσοκομείου, γεγονός που οφείλεται στην αδιαφορία της ΔΥΓ  και  ΔΥΓ /ΓΕΕΘΑ με αποτέλεσμα να  εκτίθεται η Δ//ση του 251 ΓΝΑ. Εκτός πλέον και μεθοδεύουν να ξαναδιαθέσουν  το 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ για να δοθούν οι αποζημιώσεις όλες μαζί. Πέραν αυτών ο Δ/της 251 ΓΝΑ οφείλει να ενεργοποιήσει άμεσα τα τέσσερα χειρουργεία του 5ου ορόφου τα οποία είναι σε άριστη κατάσταση, για να μην υπάρχει αναμονή ασθενών λόγω χειρουργικών αιθουσών. Η ενεργοποίηση των χειρουργείων είναι δύσκολη υπόθεση για τη Δ/ση, διότι πιθανόν να έρθει αντιμέτωπη με ιδιοτελή συμφέροντα, δεδομένου ότι, όσοι μέχρι σήμερα άριστοι χειρουργοί , ( Μουχτούρης, Μπιρμπίλης κλπ. ) προσπάθησαν να τα ενεργοποιήσουν , αναγκάστηκαν σε παραίτηση.
  • Τέλος πρέπει να επισημανθεί η ανευθυνότητα ορισμένων δήθεν αποστράτων, οι οποίοι ανώνυμα κατηγορούν τη διοίκηση του Νοσοκομείου και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό με δήθεν υπονοούμενα  ο κ Κ…κλπ. Και τούτο διότι πλείστοι ιατροί των οποίων το όνομα αρχίζει από Κ, όπως Κουτσουβέλης, Κουριανίδης , Κουρής, Καπίρης ,Κετεμποτζίδης,  Κωδούνας, Κωτσάκος, Κασμάς  και άλλοι είναι άριστοι  και ως επιστήμονες και ως άνθρωποι και δεν έχει κανένας δικαίωμα να τους διασύρει ανεύθυνα και ανώνυμα.

Όλες οι ειδήσεις

Πανελλήνιες 2022: Ο τρόπος εξέτασης των μαθημάτων

Γαλλία: Ο Μακρόν ανακοίνωσε επενδύσεις ύψους 30 δισ. ευρώ για την επαναβιομηχάνιση της χώρας

Δένδιας: Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να συμβάλλει σε ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Αν. Μεσόγειο

Μυστήριο με παράξενα ραδιοκύματα – Σηκώνουν τα χέρια οι ερευνητές με τη νέα ανακάλυψη

Σεισμός στην Κρήτη – Βίντεο: Τρόμος από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης