Υποστηριξε το militaire
Απόστρατοι
16/09/2021 | 06:05 (ενημερώθηκε 3 έτη πριν)
Militaire News

Εκλογές στην ΕΑΑΑ: Γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εν μέσω κορονοϊού;

Εκλογές στην ΕΑΑΑ: Γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εν μέσω κορονοϊού;

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ) πρόσφατα προκήρυξε εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίουγια τον προσεχή Νοέμβρη και σύρει για μια ακόμα φορά τους αποστράτους αεροπόρους στη κάλπη μέσα στη πανδημία, καθώς δεν φρόντισε για την δυνατότητα της ηλεκτρονικής ή επιστολικής ψήφου, όπως έπραξε από το 2019 η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ).

Ερωτήματα υπάρχουν για το πως θα γίνουν οι εκλογές, όταν η νομοθεσία και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας απαγορεύουν ή αποτρέπουν εκλογικές διαδικασίες με φυσική παρουσία και συστήνεται η χρήση ηλεκτρονικής κάλπης.

Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από αποστράτους που πιστεύουν ότι, χωρίς τη δυνατότητα ηλεκτρονικής κάλπης αφενός τους στερείται το δικαίωμα του εκλέγειν, μιας και οι κάλπες θα στηθούν μόνο στη Αθηνά και όπου υπάρχουν παραρτήματα, και αφετέρου ότι η ΕΑΑΑ ρισκάρει με την υγεία των αποστράτωνεάν και εφόσον αυτές πραγματοποιηθούν μόνο με κάλπη.

Το ΥΠΕΘΑ στο οποίο υπάγεται η  ΕΑΑΑ ως ΝΠΔΔ, μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει θέση σε αυτό το θέμα και δεν είναι γνωστό αν έχει ερωτηθεί και έχει δώσει την έγκρισή του για τη διενέργεια των εκλογών.  

Το ερώτημα που πλέον μένει να απαντηθεί είναι αν ο ΥΦΕΘΑ κ. Χαρδαλιάς, που ήταν μέχρι πριν λίγο καιρό επικεφαλής στη Πολιτική Προστασία και γνώστης των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, θα προχωρήσει σε σχετική παρέμβαση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης