Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
14/09/2021 | 06:20 (ενημερώθηκε 3 έτη πριν)
Militaire News

Σπουδαστές στρατιωτικών σχολών: Παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

Σπουδαστές στρατιωτικών σχολών: Παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με   με τους σπουδαστές ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ. Η επιστολή γονέα που ακολουθεί τους υπενθυμίζει ότι  “είναι τα μελλοντικά στελέχη των ΕΔ και οι συνεργάτες σας, δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού….”

Κύριε Καρβουνόπουλε,

Διαβάζω τα άρθρα σας σχετικά με τις Στρατιωτικές Σχολές τα οποία ασχολούνται με θέματα μέριμνας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τους σπουδαστές των υπόψη Σχολών και θα ήθελα και εγώ από τη σκοπιά του γονέα σπουδαστή σε μια από αυτές να προσθέσω και εγώ τις μέχρι τώρα εμπειρίες μου.

Καταρχήν θα συμφωνήσω απόλυτα ότι η λέξη μέριμνα για τους σπουδαστές των ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ στο ΥΠΕΘΑ, μάλλον αποτελούν άγνωστες λέξεις. Ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι έχουν θητεύσει αρκετοί Υπουργοί – Υφυπουργοί προερχόμενοι από τις ΕΔ, ελάχιστα μάλλον έχουν γίνει για να συνεχίζουν οι αναρτήσεις στην ιστοσελίδα σας.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος λοιπόν θα ήθελα να θέσω ορισμένα θέματα:

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ: Με μεγάλη σαφήνεια σε προηγούμενη ανάρτησή σας τα έτη 2017-18 θίξατε το υπόψη θέμα προβάλλοντας και τον παρακάτω πίνακα, ο οποίος προκαλεί τουλάχιστον οργή για την αδικία που δέχονται αυτά τα παιδιά. Ας μην βιαστεί η πολιτική ηγεσία και οι διάφοροι παρατρεχάμενοι στο ΥΠΕΘΑ να πετάξουν την μπάλα στο Υπουργείο των Οικονομικών κατά την προσφιλή τους τακτική και ας εξηγήσουν πως είναι δυνατό το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να έχει βρεί λύση για τους σπουδαστές της ΕΛ.ΑΣ. και το ΥΠΕΘΑ να μην μπορεί να βρεί. Παραθέτω τον πίνακα από προηγούμενη ανάρτηση σας. Αλήθεια οι διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΠΟΕΣ-ΠΟΜΕΝΣ και άλλες γιατί σιωπούν ; Δεν θεωρούν τους σπουδαστές των ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ ως εν δυνάμει συναδέλφους ή είναι απασχολημένες με τις ευνοϊκές μεταθέσεις και τις δικαστικές αντιπαραθέσεις ;).

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ (ΠΑΣΟ): Παρά το γεγονός ότι οι σπουδαστές των ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ εισήλθαν σε αυτές μέσω Πανελληνίων αντιμετωπίζονται ως παιδιά κατώτερου θεού, μη δικαιούμενοι φοιτητικής ταυτότητας (πάσο) και στερούμενοι της δυνατότητας εκμετάλλευσης των πάσης φύσεως προσφορών – εκπτώσεων που ισχύουν για τους υπόλοιπους φοιτητές. Νομίζω ότι οι τελευταίες φοιτητικές ταυτότητες δόθηκαν το 2017 και για 1 μόνο χρονιά. 

Παράδειγμα 1ο: Σπουδαστής της ΣΜΥ δικαιούται έκπτωση στο ΚΤΕΛ μόλις 25% ενώ ο φοιτητής (με πάσο) δικαιούται έκπτωση 50%. 

Παράδειγμα 2ο: Φοιτητής (με πάσο) δικαιούται ειδικά πακέτα κινητής, ενώ ο σπουδαστής ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ (πλήν της ΣΣΑΣ) όχι.

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΝΟΙΚΙΟΥ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ: Ενώ ο φοιτητής που νοικιάζει σπίτι δικαιούται (μιλώ για τη μεγάλη πλειοψηφία) επίδομα ενοικίου, ο σπουδαστής στρατιωτικής σχολής δεν το δικαιούται διότι εξαιτίας της πενιχρής αποζημίωσης αναγκάζεται να νοικιάσει 1 σπίτι με άλλους 2-3 ακόμα και πολλές φορές με μη δηλωμένο ενοικιοστάσιο με αποτέλεσμα ουδείς να μπορεί να πάρει το επίδομα ενοικίου ή το φοιτητικό επίδομα. 

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ: Αναφέρομαι ενδεικτικά σε περσυνή ανάρτησή σας για τη ΣΜΥ όπου δεν υπήρχαν πλυντήρια στεγνωτήρια με αποτέλεσμα οι  σπουδαστές της Σχολής είτε αναγκάζονται να πλύνουν τα ρούχα τους στο χέρι, είτε αναγκάζονται να τα δώσουν σε ιδιωτική επιχείρηση των Τρικάλων αυτοκίνητο της οποίας εισέρχεται 1 φορά την εβδομάδα στο Στρατόπεδο και παραλαμβάνει – παραδίδει τα ρούχα στους σπουδαστές χωρίς απόδειξη με τιμές που κυμαίνονται από 8 έως 10 Eυρώ για ελάχιστα ρούχα. 

Είναι δυνατόν σε όλες τις δομές μεταναστών – προσφύγων που ελέγχονται από τις ΕΔ δαπανώνται τεράστια ποσά για υπηρεσίες καθαριότητας (μια απλή περιήγηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αρκεί), δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την μίσθωση συνεργείων καθαριότητας τουλάχιστον για τους κοινόχρηστους χώρους των Στρατιωτικών Σχολών; 

Νομίζω τα παραπάνω είναι ενδεικτικά της υπάρχουσας κατάστασης και είναι καθόλου τιμητικά τόσο για την πολιτική όσο και για την στρατιωτική ηγεσία του ΓΕΕΘΑ και των Κλάδων.

Ανοίξτε τα μάτια σας και τα αυτιά σας κύριοι στο ΥΠΕΘΑ και κατανοήστε επιτέλους ότι οι σπουδαστές των ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ αξίζουν καλύτερης μεταχείρισης. Η αδιαφορία και οι ελλείψεις δεν τους σκληραγωγούν ούτε τους κάνουν καλύτερα στελέχη. Μόνο η σωστή εκπαίδευση και τα απαραίτητα εφόδια θα τους κάνουν τους επαγγελματίες που έχουν ανάγκη οι ΕΔ.

                                                                      Γονέας σπουδαστή Στρατιωτικής Σχολής

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης