Υποστηριξε το militaire
Πρώτη Γραμμή
17/08/2021 | 07:55 (ενημερώθηκε 3 έτη πριν)
Militaire News

Φωτιές: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα Βίλια

Φωτιές: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα Βίλια

Μαίνονται οι φωτιές  στην Αττική. Ύστερα από μια νύχτα αγωνίας και μάχης για να μην περάσουν οι φλόγες στο Πόρτο Γερμενό, η φωτιά στα Βίλια συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Στις 06:30 το πρωί ξεκίνησαν να πετούν και τα εναέρια μέσα, χωρίς τα οποία το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο, αφού όπως είπε στον ΣΚΑΙ ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης, χωρίς αυτά δεν θα αντιμετωπιστεί το πύρινο μέτωπο που καίει σε χαράδρα.

Λίγο μετά τις 06:00 το πρωί της Τρίτης, μέσω του 112, δόθηκε νέα εντολή εκκένωσης των οικισμών Θέα, Παλαιοχώρι, Αγία Σωτηρία και Παλαιοκουνδούρα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Μαρκάτι Κερατέας, επίσης δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο.

Στα θετικά είναι επίσης ότι μέχρι και τις 04:00 τα ξημερώματα οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν ασθενείς και δεν ξεπενούσαν τα 2 μποφόρ.

Αντίθετα το μέτωπο στα Βίλια παραμένει σε εξέλιξη και συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης από τις ισχυρές δυνάμεις που παραμένουν στο σημείο και συγκεκριμένα στο όρος Πατέρας, ενώ το πρωί θα επιχειρήσουν πάλι και τα εναέρια μέσα με σκοπό την αποφυγή επέκτασης του πύρινου μετώπου προς τα Βίλια, τον Άγιο Γεώργιο και το Παλαιοχώρι. Από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι τώρα έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί μέσω του 112.

Σημειώνεται πως εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση του οικισμού Βενίζα νωρίς το βράδυ της Δευτέρας. Η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους κατοίκους να φύγουν προς Μέγαρα. Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα, ‘Αγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Αγ. Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι, με οδηγίες στους κατοίκους να κινηθούν προς Ψάθα και Αλεποχώρι.

Φωτογραφία αρχείου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης