Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
28/07/2021 | 14:29
Militaire News

“Γιατί πήραμε τα ελικόπτερα Kiowa κ.Στεφανή”; Ποιος κυβερνητικός βουλευτής έθεσε το ερώτημα

Το θέμα των ελικοπτέρων Kiowa απασχόλησε την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τους εξοπλισμούς. Ο κ.Γιάννης Λαμπρόπουλος πρώτος βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ και δύο φορές απολύτως επιτυχημένος ΥΦΕΘΑ  -την πρώτη από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2007 και την δεύτερη από τον Ιούνιο 2014 έως τον Ιανουάριο 2015- έθεσε το εξής απλό ερώτημα στο νυν ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή:

“Γιατί πήρατε ως Α/ΓΕΣ τα ελικόπτερα Kiowa κ.Στεφανή; Γιατί δεν επιλέξατε να πάρει ο στρατός εξελιγμένα drones”; Ο κ.Στεφανής επελέγη ως Α/ΓΕΣ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κι έγινε ΥΦΕΘΑ επί Μητσοτάκη.

Ο κ.Στεφανής στην απάντηση του είπε ότι δέχτηκε εισηγήσεις από τους επιτελείς του, τις οποίες ενέκρινε και γι΄ αυτό εισηγήθηκε στην πολιτική ηγεσία την προμήθεια των ελικοπτέρων Kiowa! Ο κ.Στεφανής ήταν ένθερμος υποστηρικτής της “λύσης” των Kiowa τα οποία ήταν έτοιμα να οδηγηθούν από τους Αμερικανούς …στην πρέσσα! Η  απόφαση να τα πάρουμε τους γλίτωσε από τα έξοδα και μας επιβάρυνε κατά 50 εκατομμύρια!!! Τα Kiowa παρουσιάστηκαν στον κόσμο περίπου ως…υπερόπλο με αποτέλεσμα ένα μέρος της κοινής γνώμης να πιστέψει το…αφήγημα. Η προμήθεια προέβλεπε να πάρουμε 70 ελικόπτερα με την…ελπίδα να πετάξουν τα 30! Τα υπόλοιπα θα τα χρησιμοποιούσαμε ως ανταλλακτικά. Μόνο που μέχρι στιγμής Kiowa ακούμε και Kiowa σπανίως βλέπουμε. Σε  κάποια παρέλαση άντε και σε κάποια άσκηση είδαμε ένα ή δύο ελικόπτερα να πετούν. Οι πιο αισιόδοξοι λένε ότι κάποια στιγμή φθάσαμε να πετάνε ακόμη και…5 ελικόπτερα.

Τώρα φέρνουν στη Βουλή πρόγραμμα αξίας 34 εκατομμυρίων για ανταλλακτικά Kiowa! Πόσο σκοπεύουν να τη φθάσουν την αγορά των Kiowa για να καταλάβουμε; Κάποιοι έχουν προβλέψει ότι “το κοστούμι μπορεί να φθάσει μέχρι και 350 εκατομμύρια αν επιμείνουμε ότι μπορούν να πετάξουν 30 απ΄ αυτά τα ελικόπτερα”!

Ο κ.Γιάννης Λαμπρόπουλος είναι ο πρώτος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου που επιτέλους μετά τα όσα έχουν γραφτεί και αποκαλυφθεί τολμά να θέσει με τόση ευθύτητα το ερώτημα για την αγορά των Kiowa. Δικαιώνει για ακόμη μία φορά τον χαρακτηρισμό του ως καλύτερου ΥΦΕΘΑ που πέρασε από τον Χολαργό.

Ο νυν Α/ΓΕΣ Μπ.Λαλούσης ανέλαβε να υπερασπίσει την επιλογή του ΥΦΕΘΑ , λέγοντας ότι τα ελικόπτερα μπορούν να φέρουν και οπλισμό. Γιατί τα drones δεν μπορούν;

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης