Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
31/01/2021 | 20:22
Militaire News

Βιετνάμ: Επανεκλογή του Νγκουγέν Φου Τρονγκ

Βιετνάμ: Επανεκλογή του Νγκουγέν Φου Τρονγκ

Το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα του Βιετνάμ επανεξέλεξε σήμερα τον 76χρονο γενικό γραμματέα Νγκουγέν Φου Τρονγκ για μια τρίτη πενταετή θητεία, την ώρα που η χώρα της νοτιανατολικής Ασίας βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη της έξαρση σε κρούσματα κορονοϊού από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Στον Τρονγκ έχει δοθεί εξαίρεση από τους κανονισμούς του κόμματος, βάσει των οποίων θα πρέπει να παραιτούνται όσοι είναι άνω των 65 ετών, με τον ίδιο έτσι να παγιώνει τη θέση που έχει ως ένας από τους ισχυρότερους και μακροβιότερους ηγέτες της χώρας.
Η επανεκλογή του Τρονγκ ως γενικού γραμματέα του κόμματος έγινε σε συνέδριο στο Ανόι, όπου 1.600 κομματικοί αντιπρόσωποι από όλο το Βιετνάμ ολοκληρώνουν οκτώ ημέρες συνεδριάσεων, κυρίως κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Τρονγκ επανεξελέγη ενώ το Βιετνάμ βρίσκεται αντιμέτωπο με νέα έξαρση της COVID-19, που έχει μολύνει τουλάχιστον 221 ανθρώπους και έχει εξαπλωθεί σε τουλάχιστον οκτώ πόλεις και επαρχίες της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού κέντρου στα νότια του Βιετνάμ, του Χο Τσι Μινχ, και της πρωτεύουσας Ανόι.
Μετά τον εντοπισμό της νέας έξαρσης, κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος θα ολοκληρωθεί αύριο, μια ημέρα νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα 14 νέα κρούσματα, με τον συνολικό τους αριθμό στη χώρα να φθάνει τα 1.781, με 35 θανάτους.
Οι αρχές στο Ανόι ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα κλείσουν όλα τα σχολεία στην πόλη, μετά το lockdown σε διάφορες περιοχές με κατοικίες και σε ένα εργοστάσιο στην βόρεια επαρχία Χάι Ντουόνγκ, το επίκεντρο της έξαρσης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης