Υποστηριξε το militaire
Άποψη
25/12/2020 | 06:20 (ενημερώθηκε 3 έτη πριν)
Militaire News

“Όσα δις κι αν δώσουμε στους “προστάτες” μας δεν τους φθάνουν”! Άρθρο για τα παράδοξα των εξοπλισμών

Του ΑΝΤΩΝΗ ΜΥΛΩΝΑΚΗ*

Ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τη πατρίδα μας σε χειρότερη κατάσταση. Η ταπείνωση της χώρας μας είναι καθημερινή όχι μόνο  απο τον Ερντογάν και τους υπουργούς του ,αλλά και απο τους ίδιους τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και τους εταίρους μας στην Ε.Ε. Μια Γερμανοκρατούμενη ένωση η οποία σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολόγησε τη θέση της όταν ένα μέλος της κινδυνεύει να δεχθεί επίθεση απο μια χώρα μή μέλος .

Τρανό παράδειγμα η  νέα δήλωση του Γερμανού υπουργού των Εξωτερικών Χάικο Μάας για τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας που παρακαλούσε ο Μητσοτάκης  γονυπετής τη Μέρκελ να επιβάλλει:

«Από στρατηγική σκοπιά το αίτημα για εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία δεν το βρίσκω σωστό. Αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει σε έναν εταίρο του ΝΑΤΟ. Είδαμε πως η Τουρκία-εταίρος του ΝΑΤΟ επειδή δεν μπόρεσε να πάρει πυραύλους από τις ΗΠΑ, εύκολα αγόρασε από τη Ρωσία» δήλωσε ο Γερμανός και δείχνει καθαρά την εκτίμηση του Βερολίνου προς τη Τουρκία και την απαξίωση της χώρας μας .

Ομως για να δούμε  αλήθεια τη στάση των Ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία  χρόνια και κυρίως τη στάση της σημερινής κυβέρνησης απέναντι στη Τουρκία , στην ΕΕ και τις ΗΠΑ..
Την απάντηση τη δίνει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του πρός τον Νίκο Δένδια , ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου . ΄΄ Μη παρακαλάτε  την ΕΕ .Σταματήστε να ζητάτε βοήθεια απο άλλους ΄΄  μας περιπαίζει απαξιωτικά ο Μογγόλος διπλωμάτης για τα συνεχή παρακάλια σε Αμερικανούς ,Γερμανούς ,Ισπανούς ,Γάλλους , Πορτογάλους και όποιους άλλους συναντάμε στο δρόμο μας .

“Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο Θεός  και Παναγιά βοήθα μας ,κινείστε και σείς τα χέρια σας” η απάντηση ,που λέει και ο λαός μας.
Και είναι απόλυτα ,αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές ,αληθινό ότι στο τέλος ακόμα και οι πλέον παραδοσιακοί  μας σύμμαχοι και φίλοι κοντεύουν να μας σιχαθούν. Ειναι δε τέτοια η γλίτσα που σέρνει ο Μητσοτάκης και η παρέα του που μας έχουν όλοι πάρει στο ψιλό και μας βάζουν να αγοράζουμε οπλικά συστήματα για να έχουμε δήθεν τη προστασία τους.
Δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα χωρίς πρόγραμμα ,χωρίς κανένα σχέδιο και στόχους.

Τη μιά θα υπογραφεί μια αμυντική  συμφωνία με τη Γαλλία απο την οποία θα αγοράσουμε Φρεγάτες και για επιβράβευση θα στείλει το αεροπλανοφόρο της δήθεν στην Αν.Μεσόγειο για να φοβηθούν οι Τούρκοι, αλλά αμέσως αλλάζουμε γνώμη και δεν υπογράφουμε τη συμφωνία γιατί μας τράβηξαν το αυτί οι Αμερικανοί απο τους οποίους θέλουμε τώρα να πάρουμε τις Φρεγάτες (ο Θεός να τις κάνει Φρεγάτες ) και τα F-35 . Ομως για να μην παρεξηγηθούμε με τους Γάλλους αγοράζουμε άμεσα 18 πολύ καλά η αλήθεια είναι πολεμικά  5ης γενεάς Α/Φ  τα RAFALE . Συγχρόνως  ανακατασκευάζουμε και αναβαθμίζουμε το σύνολο σχεδόν των F-16 σε VIPER , παραγγέλνουμε και τα απαραίτητα ανταλλακτικά για τα περίφημα Mirage 2000-5  για να τα καταστήσουμε επιχειρησιακά ,αφού για χρόνια τα είχαμε εγκαταλείψει.

Αν όμως νομίζει κάποιος ότι οι νταβαντζήδες μας είναι ευχαριστημένοι με αυτά τα 10-12 δις ευρώ μέχρι τώρα ,είστε γελασμένοι.

Για να ικανοποιήσουμε τους Αμερικανούς  δήθεν προστάτες μας  στέλνουμε mail με τη πρόθεσή μας να ξεκινήσουν και οι συνομιλίες με προσφορές για τα F-35 και η λίστα παραγγελιών ,υποσχέσεων και πληρωμών δεν τελειώνει ποτέ.

Την ίδια στιγμή με έξωθεν εντολές απαξιώνουμε την Αμυντική μας βιομηχανία ,ξεπουλάμε για ένα ευρώ την ΕΛΒΟ με έτοιμη πελατεία 10000 τζιπάκια ,25000 φορτηγήδες και πολλά άλλα προγράμματα έτοιμα ,τα ναυπηγεία της Ελευσίνας για 1 εκ.ευρώ ,ετοιμαζόμαστε να ιδιωτικοποιήσουμε την ΕΑΒ με απίστευτα προγράμματα έτοιμα μέσα και έξω απο τη χώρα που θα μπορούσαν άμεσα να δουλέψουν τουλάχιστον 4000 Ελληνες και να παράγουν μεγάλο εθνικό έργο και άλλα τόσα πολλά που χρειάζεται ένα βιβλίο για να τα απαριθμήσω.
ΔΕΚΑ ΈΞΙ μήνες στην εξουσία η ΝΔ και ο απολογισμός των ήδη ψηφισμένων απο τη βουλή προγραμμάτων για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των F-16 ,  C-130 ,των  C-27, των Ε/Π Απάτσι ,των ,των των ,των ,δεν έχει τελειωμό η λίστα ,ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ .

Και το κερασάκι στη τούρτα που μας το ανακοίνωσε στην επιτροπή εξοπλιστικών ο ΥΠΕΘΑ και  όσοι γνωρίζουμε τι σημαίνει μια τέτοια απόφαση ,παραλίγο να πάθουμε εγκεφαλικό.
Μετονομάζεται σύμφωνα με τα συμφωνημένα απο την κυβέρνηση Τσίπρα και τις ευλογίες της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ το Κέντρο εκπαίδευσης των Ικάρων μας στη Καλαμάτα σε Εθνικό κέντρο εκπαίδευσης και το δίνουν για 20 χρόνια σε ιδιωτική εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης (Leasing )  καταβάλλοντας δις ευρώ λές και μέχρι τώρα δεν βγάζαμε τους καλύτερους πιλότους στο κόσμο και πρέπει να ιδιωτικοποιήσουμε  και την εκπαίδευση των χειριστών της πολεμικής μας αεροπορίας . Αλλο ένα απο τα πολλά Εθνικό έγκλημα με τη σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη .

Την ίδια στιγμή  το μόνο που κάνει απέναντι  στις απειλές και τις προκλήσεις  των Τούρκων και τα χαστούκια της ΕΕ η υποταχτική κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να μιλάει συνεχώς για Διεθνές Δίκαιο ,Δίκαιο της Θάλασσας και να παρακαλάει  όποιον βρίσκει μπροστά της  να γίνει νταβατζής μας πληρώνοντάς τον απο τον ιδρώτα ,το αίμα και το υστέρημα του περήφανου Ελληνα.

Δυστυχώς ο Ελληνικός λαός έχει την ατυχία η οποία όμως είναι αποτέλεσμα της δικής του της ψήφου , να έχει για πρωθυπουργό έναν άτολμο   πολιτικό ο οποίος έχει χάσει τη γή κάτω απο τα πόδια του , ο φόβος έχει φωλιάσει στη ψυχή του και βρίσκει διέξοδο μόνο στη στήριξη των ΜΜΕ που τα μπουκώνει με χρήματα πάλι του Ελληνικού λαού για να τον προστατεύουν .

Μέχρι πότε όμως; Ηρθε η ώρα τα ξερά να εξαφανιστούν ,οι λιπόψυχοι και τρομοκρατημένοι δήθεν ηγέτες να πάνε σπίτι τους να πλένουν πιάτα και να πλέκουν κάλτσες  και να αφήσουν τη χώρα να αποκτήσει πάλι την αίγλη και την θέση που της αξίζει στο διεθνές στερέωμα.

*ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Συνταγματάρχης ε.α

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης