Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
25/08/2020 | 06:19 (ενημερώθηκε 4 έτη πριν)
Militaire News

‘Ανοιξε η όρεξη του Ερντογάν  και για το Λίβανο

'Ανοιξε η όρεξη του Ερντογάν  και για το Λίβανο

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Οι λαοί της Ανατολής  αρέσουν τα παραμύθια. Γι αυτό άλλωστε μας χάρισαν αριστουργήματα όπως οι 1001 νύχτες, τα παραμύθια της Χαλιμάς , ο Αλή μπαμπά και οι 40 κλέφτες κ.α.

Έκπληξη προκαλεί η χρήση των παραμυθιών στην πολιτική ατζέντα του σουλτάνου.  Αυτά που λέει και αυτά που κάνει ξεπέρασαν τα όρια των fake news και αγγίζουν τον Αλαεττίν και το λυχνάρι. Αλλά και ο γαμπρός του , υπουργός οικονομικών Αλμπαϊράκ δεν πάει πίσω. Η οικονομία μας πετάει είπε στον τουρκικό λαό και έφερε σαν παράδειγμα ότι οι πωλήσεις ψυγείων το 2002 ήταν 1.088.000 και το 2019 ανήλθαν σε 2.486.000. Η αύξηση του πληθυσμού από 65 σε 82 εκατομμύρια είναι ασήμαντη γι αυτόν….

Την ώρα που η οικονομία καταρρέει, η  εξωτερική πολιτική καρκινοβατεί και η απώλεια ψήφων στο εσωτερικό καλπάζει , ο σουλτάνος επιχειρεί να παραμυθιάζει τον λαό με νίκες , όπως η κατάκτηση της Αγίας Σοφίας , και η ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Μαύρη Θάλασσα .  Δυστυχώς το χαρμόσυνο μήνυμα που έδωσε στον λαό  είναι σκέτη φρούδα ελπίδα.  Τα υποτιθέμενα 320 μ3 φυσικού αερίου βρίσκονται σε μεγάλο βάθος άρα ασύμφορη η εξόρυξης του και αν αυτό γίνει θα χρειαστούν πολλά χρόνια για την είσπραξη του ποσού των 65 δις$. Η Τουρκία, όμως πρέπει να εξοφλήσει 171,4 δις$ εντός των επόμενων 12 μηνών!  Που θα τα βρει ; Άλλωστε η ανεύρεση φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα έχει εξαγγελθεί κατ επανάληψη πολλές φορές από το 2004 μέχρι σήμερα….

Παρά την δεινή οικονομική κατάσταση συνεχίζει τις επιχειρήσεις στο Ιράκ, τη Συρία , τη Λιβύη και τώρα ορέγεται  το Λίβανο.

Στέλνει δήθεν ανθρωπιστική βοήθεια στον χειμαζόμενο λαό του Λιβάνου μετά τη φοβερή έκρηξη της 4ης Αυγούστου που κατέστρεψε την μισή  Βηρυτό. Ξαφνικά ανακάλυψε τουρκική μειονότητα  και ο φιλεύσπλαχνος Τσαβούσογλου έσπευσε να ανακοινώσει ότι όσοι από αυτούς του Τουρκομάνους το επιθυμούν θα τους χορηγηθεί τουρκική ιθαγένεια.

Οι προθέσεις της Τουρκίας να εφευρίσκει και να αξιοποιεί τουρκογενείς πληθυσμούς είναι γνωστή από  παλαιά. Το ζήσαμε πρόσφατα με τους Ουιγούρους Τούρκους στην Κίνα.

Η ιστορία των Τούρκων του Λιβάνου ξεκινά από μία έκθεση του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών της Μέσης Ανατολής  (ORSAM) Η Έκθεση με τίτλο¨ Οι ξεχασμένοι Τούρκοι, η τουρκική παρουσία στο Λίβανο¨ εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2010

Ο συντάκτης της έκθεσης Oytun Orhan  επεσήμανε τα εξής:  Όταν ένας φαντάρος ο Χαλίντ Εσάτ μίλησε τουρκικά κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, ο διοικητής του  επισκέφθηκε την τουρκική Πρεσβεία και ανέφερε το γεγονός. Έτσι ανακαλύφθηκε η ύπαρξη δυο τουρκικών χωριών στην περιοχή Ακκάρ του Λιβάνου. Το Νοέμβριο του 2010 ο Ερντογάν επισκέφθηκε το Λίβανο και πήγε στην περιοχή όπου ζούσαν 9000 Τούρκοι. Στη συνέχεια ίδρυσε το Σύνδεσμο Ένωσης Τούρκων επερχόμενων γενεών….

Σήμερα εκμεταλλευόμενος την δυστυχία, την οργή του λαού του Λιβάνου προσπαθεί να απλώσει το πόδι της και σε αυτή την χώρα.

Φυσικά όλα αυτά γίνονται με την ανοχή και ίσως τις ευλογίες της Δύσης.  Όταν  της Χάρισαν την Αλεξανδρέττα για να μην μπεί στον πόλεμο στο πλευρό των Γερμανών το 1939 της άνοιξαν την όρεξη. Έκτοτε εκβιάζει συνεχώς και κάνει ό,τι θέλει.

Παλαιότερα όταν ο Μεντερές που έλεγε  ότι θα μετατρέψει την Τουρκία σε μικρή Αμερική  απέτυχε – παρά την ιστορική υποτίμηση της λίρας που από 2,80 έναντι του δολαρίου έγινε 9 λίρες σε μια νύχτα το 1958 – και οι ΗΠΑ του έκοψαν κάθε βοήθεια , στράφηκε στη Ρωσία για να πιέσει την Ουάσιγκτον.  Έστειλε ισχυρή στρατιωτική δύναμη στα σύνορα της Συρίας που υποστηριζόταν από τη Σοβιετική ¨Ένωση. Συμπτωματικά και ο Ερντογάν χρησιμοποίησε τη Συρία σαν εφαλτήριο των εκβιασμών του…

Όταν η Αμερική αδιαφόρησε και δεν υπέκυψε στον εκβιασμό του , οργάνωσε  ταξίδι στη Μόσχα … Λίγο αργότερα  εκτελέστηκε μετά από μια δίκη παρωδία μαζί με άλλους δυο συνεργάτες του…..

Τα πολιτικά παιχνίδια νάνων της πολιτικής που νομίζουν ότι είναι γίγαντες χάρη στις πλάτες των άλλων που τους χρησιμοποιούν για τα δικά του οφέλη, καταλήγουν πάντα σε εκτελέσεις ,λιντσαρίσματα, καταδίκες και θανάτους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης