Υποστηριξε το militaire
Πρώτη Γραμμή
14/06/2020 | 06:10 (ενημερώθηκε 4 έτη πριν)
Militaire News

“Η Ελλάδα στη γειτονιά της”- Το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Φίλη

“Η Ελλάδα στη Γειτονιά της”, είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Φίλη. Ο Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ), μας ξεναγεί με τη νέα συγγραφική προσπάθεια στη “γειτονιά” μας και μας αποκαλύπτει “τις προκλήσεις, τις ανατροπές, τα κέρδη και τις ζημίες σ΄ένα ευμετάβλητο περιβάλλον.

Χαιρετίζουν το βιβλίο η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη (πρώην ΥΠΕΞ), ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης (πρώην ΥΠΕΘΑ), ο κύριος Γιάννης Μανιάτης (πρώην ΥΠΕΚΑ) και ο ναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, σύμβουλος ασφάλειας του πρωθυπουργού.

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Κωνσταντίνος Φίλης είναι ένας σοβαρός και αξιόπιστος επιστήμονας με βαθιά γνώση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αναλυτικός αλλά και εύληπτος. Οι γνώσεις και ο νηφάλιος λόγος τον καθιστούν πολύτιμο, τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο όσο και στον δημόσιο διάλογο.

Ευάγγελος Αποστολάκης: Ο Κωνσταντίνος Φίλης θεωρώ πως είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να καταγράψει και να αναλύσει με ουσιαστικό και διεισδυτικό τρόπο τα γεγονότα που έχουν σχέση με την εξωτερική πολιτική και άμυνα. Κι αυτό γιατί η εμπλοκή του είναι πλήρης, συνεχής, επίμονη και ιδιαιτέρως επιστημονική- προσδιορίζοντας πάντα το νόημα και το ουσιαστικό συμπέρασμα που προκύπτει κάθε φορά από τα γεγονότα.

Γιάννης Μανιάτης: Ο Κωνσταντίνος Φίλης είναι βαθύς γνώστης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Βασική πτυχή αυτής τα τελευταία χρόνια είναι η ενέργεια, στην οποία, άλλωστε, γίνονται συχνές αναφορές στο βιβλίο του. Ο κύριος Φίλης έχει επάρκεια και συγκρότηση αλλά και διεισδυτική ματιά στις αναλύσεις του, κάτι που είχα την ευκαιρία να πιστοποιήσω σε αρκετές περιπτώσεις.

Αλέξανδρος Διακόπουλος: Ο Κωνσταντίνος Φίλης είναι ένας από τους πιο έγκριτους και διεισδυτικούς αναλυτές, καταξιωμένος στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Συνδυάζει μεγάλο εύρος γνώσεων, οξύνοια, εκφραστική ικανότητα, αλλά πρωτίστως μια σε βάθος αντίληψη των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και στρατηγικής. Αυτές του οι ικανότητες αναδεικνύονται από τον ψύχραιμο λόγο του και την επεξηγηματική και άκρως κατανοητή γραφή του.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης