Υποστηριξε το militaire
Πρώτη Γραμμή
01/11/2019 | 09:14
Militaire News

Οι τράπεζες μας κοροϊδεύουν! Δεν βάζουν άλλες χρεώσεις στις συναλλαγές λένε και η κυβέρνηση πανηγυρίζει

Οι τράπεζες μας κοροϊδεύουν! Δεν βάζουν άλλες χρεώσεις στις συναλλαγές λένε και η κυβέρνηση πανηγυρίζει

Πρόκειται προφανώς για κοροϊδία…Μετά από τις συσκέψεις στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και τις σχετικές φωτογραφίες, μετά από την “παράκληση” να επανεξετάσουν τις αλόγιστες χρεώσεις στους πολίτες ακόμη κι όταν χρησιμοποιούν το web banking, οι τράπεζες μας κάνουν την χάρη …να μην μας επιβάλλουν κι άλλες χρεώσεις!!! Συνεπώς οι σημερινές χρεώσεις ακόμη και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές , που μπορεί να φθάνουν και τα 4 ευρώ (!!!) ανά συναλλαγή θεωρούνται λογικές. Όχι μόνο από τις τράπεζες αλλά και από την κυβέρνηση …κύκλοι της οποίας θριαμβολογούν με διαρροές, γιατί λένε ότι “δεν θα προχωρήσουν οι τράπεζες στις προμήθειες που είχαν προαναγγείλει από 1ης Νοεμβρίου για ορισμένες υπηρεσίες στα ΑΤΜ”!

Η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, θα προχωρήσει στο πάγωμα ορισμένων χρεώσεων που είχε ανακοινώσει. Μεταξύ των χρεώσεων που θα παγώσουν είναι η χρέωση 15 λεπτών για αντίγραφο κινήσεων σε ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας.

Πηγές από άλλες τράπεζες αναφέρουν ότι δεν είχαν ανακοινώσει αυξήσεις για χρεώσεις για αντίγραφο κινήσεων από ΑΤΜ με χρήση κάρτας που έχει εκδοθεί από την ίδια την τράπεζα, οπότε δεν τίθεται θέμα παγώματος της σχετικής χρέωσης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης είχε πει ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει παράλογες και υπερβολικές χρεώσεις, ενώ η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιληφθεί του θέματος και θα επιβάλλει υψηλά πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι εφαρμόζουν εναρμονισμένες πρακτικές.Συνεπώς οι υπάρχουσες χρεώσεις θεωρούνται …φυσιολογικές.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης