Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
11/10/2019 | 06:25 (ενημερώθηκε 5 έτη πριν)
Militaire News

“Η Τουρκία ενδέχεται να βρεθεί σε “κυπριακό αδιέξοδο” στη βόρεια Συρία”

“Τα σχέδια της Τουρκίας για τη βορειοανατολική Συρία θα μπορούσαν να φτάσουν σε μακρόχρονο αδιέξοδο,  παρόμοιο μ΄ αυτό  της Κύπρου”, εκτιμούν σε άρθρο τους οι Times.

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η επιχείρηση στη Συρία είναι “η μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση από την εισβολή στην Κύπρο το 1974, μια ενέργεια που έχει επιπτώσεις εδώ και δεκαετίες και  κατέστρεψε τις σχέσεις της Τουρκίας με τον έξω κόσμο”.

Η Τουρκία ξεκίνησε τη στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία την Τετάρτη, δηλώνοντας ότι θα δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας 30 χιλιομέτρων, η οποία θα εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων της, για να εκκαθαρίσει την περιοχή από τους Κούρδους μαχητές και να επανεγκαταστήσει περίπου δύο εκατομμύρια  πρόσφυγες.

“Αυτός είναι ένας εξαιρετικά φιλόδοξος στόχος και αφήνει αναπάντητα πολλά ερωτήματα”, γράφουν οι Times προσθέτοντας:

“Οι κουρδικές δυνάμεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Τουρκία σε αδιέξοδο μέσω εχθροπραξιών και να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους για το έδαφος για να εξαλείψουν το στρατιωτικό τους μειονέκτημα…

Η Τουρκία πρότεινε ν τα νότια σύνορα της ασφαλούς ζώνης να  επεκταθούν ώστε να συμπεριληφθούν και οι Deir al-Zor και Raqqa, έτσι ώστε ο αριθμός των προσφύγων που θα εγκατασταθούν  να φθάσει τα τρία εκατομμύρια.

Αυτό σημαίνει ότι η Άγκυρα αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για δεκάδες χιλιάδες κρατούμενους του ISIS στην ανατολική Συρία, ανφέρουν οι Times, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα εκτεθεί   σε επιθέσεις από “υπολείμματα του ISIS”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης