Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Η Τουρκία θα επιδιώξει να αγοράσει ρωσικά μαχητικά αν αποκλειστεί από το F-35”! Παραμύθια…

Στην περίπτωση που η Τουρκία αποκλειστεί από το πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35, θα αναζητήσει άλλες εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένων και ρωσικών μαχητικών, μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο μη κατονομαζόμενους Τούρκους αξιωματούχους. Πρόκειται για παραμύθια τα οποία όπως φαίνεται διευκολύνουν πλέον και την διοίκηση Τραμπ, που δικαιολογεί με τέτοιου είδους σενάρια, τη χαλαρή στάση που τηρεί έναντι του Ερντογάν. Το γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο για την Τουρκία να πάει σε ρωσική λύση είναι εύκολα αντιληπτό.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η Τουρκία θα προσπαθήσει να αναπτύξει τα δικά της μαχητικά αεροσκάφη αλλά και βαλλιστικούς πυραύλους, για εγχώρια χρήση και για εξαγωγή.

Το Σαββατοκύριακο, στη σύνοδο της G-20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι η χώρα του δεν θα υπαναχωρήσει από την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400. Παράλληλα, επισήμανε ότι έχει ήδη πληρώσει για τα αμερικανικά F-35 και αναμένει ότι θα παραδοθούν κανονικά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης