Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τα πεντοχίλιαρα δεν ήταν και τα ευρώ δεν είναι πετσετάκια!Συζήτηση για τη διαπλοκή

Τα πεντοχίλιαρα δεν ήταν και τα ευρώ δεν είναι πετσετάκια!Συζήτηση για τη διαπλοκή

Η πολύ καλή τραγουδίστρια Γλυκερία είχε “σπάσει ταμεία” στη δεκαετία του 80 με το σουξέ “Γιατί τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια”…Τα πεντοχίλιαρα έγιναν ευρώ αλλά για κάποιους και τα μεν και τα δε παρέμειναν …πετσετάκια!

Αυτό απλά επιβεβαιώθηκε στην αποψινή συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή. Ένας πολίτης που ψάχνει τα βρει ευρώ,ευρώ για να συμπληρώσει τη δόση του ΕΝΦΙΑ και της εφορίας του,πιθανότατα άνεργος με οικογένεια με τι κουράγιο θα μπορούσε να παρακολουθήσει τη συζήτηση στη Βουλή ακούγοντας τους πολιτικούς αρχηγούς να μιλούν για τα εκατομμύρια των εκατομμυρίων που αν τα προσθέσεις κάνουν πολλά δισεκατομμύρια τα οποία “φαγώθηκαν” εδώ κι εκεί. Ακόμη κι εμείς που από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τη συζήτηση κάπου χάσαμε το λογαριασμό!

Η συζήτηση προφανώς ήταν πολύ πιο δυσάρεστη για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ,οι ηγεσίες των οποίων καλούνται να υπερασπιστούν όσα απαράδεκτα ,προκάτοχοί τους επέτρεψαν να γίνουν.Εκ των πραγμάτων Τσίπρας και Καμμένος σ΄ αυτές τις συζητήσεις έχουν το “πλεονέκτημα” του χρόνου! Άλλο να κυβερνάς εναλλάξ ή και μαζί 41 χρόνια όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κι άλλο να έχεις γράψει 21 μήνες “κυβερνητική θητεία”. Το ηθικό πλεονέκτημα αποδεικνύεται κάθε μέρα για όλους.

Για να επανέλθουμε στον όχι έκπληκτο αλλά πάντα απογοητευμένο πολίτη…Τι θα γίνει μ΄ όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που τα ρούφηξε η μαύρη τρύπα της διαπλοκής; Ποιος θα βάλει στην θέση τους …τα πετσετάκια; Προς το παρόν τα βάζει αυτός ο δύσμοιρος πολίτης που παρακολουθεί τις συζητήσεις στη Βουλή.

Είπαν οι κυβερνητικοί ότι τώρα η δικαιοσύνη θα λειτουργήσει με ταχύτητα και ανεξαρτησία.Το ΄χουν πει κι άλλοι.Ακούσαμε για νέες λίστες με φοροφυγάδες.Είχαμε κι άλλες αλλά χαθήκαμε στα…στικάκια.

Η διαπλοκή και η διαφθορά,όπως όλα τα μεγάλα θέματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς συναίνεση.ΟΧΙ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ότι πρέπει να υπάρξει “αμνηστία” για όσους ελέγχονται.Και δεν μπορεί για όλο το χρέος μας να έχει βάλει το χεράκι του μόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος.Υπάρχουν πολλοί άλλοι.Αυτό που λέμε είναι ότι οι ηγεσίες των κομμάτων θα πρέπει να αποφασίσουν ότι χωρίς πολιτική βούληση τίποτα δεν πρόκειται να γίνει σε επίπεδο απόδοσης ευθυνών και κυρίως στο “μάζεμα” χρήματος.Αν ο καθένας “προστατεύει” τους “δικούς” του δουλειά δεν γίνεται. Το “κουκούλωμα” που σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι πολίτες το έβλεπαν να γίνεται με την προστασία της ίδιας της Βουλής κάπου εδώ θα πρέπει να τελειώνει.

Άπαντες θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ούτε τα πεντοχίλιαρα,ούτε τα ευρώ ήταν και είναι…πετσετάκια.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης