Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο Καμμένος στο Αλπαθέτε για το μνημόσυνο των δύο πιλότων του F-16

Ο Καμμένος στο Αλπαθέτε για το μνημόσυνο των δύο πιλότων του F-16

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρέστη στην τελετή τίμησης πεσόντων Πολεμικής Αεροπορίας και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των δύο Σμηναγών (Ι) της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανάσιου Ζάγκα και των εννέα Γάλλων στρατιωτικών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στο αεροπορικό δυστύχημα της 26ης Ιανουαρίου 2015.

 Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον τόπο του δυστυχήματος στην αεροπορική βάση Los Llanos στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.

Το ελληνικό F-16 ε συνετρίβη στις 26 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια νατοϊκής άσκησης υψηλού επιπέδου στην Αλμπαθέτε, στη νοτιοανατολική Ισπανία, με τη συμμετοχή  μαχητικών αεροσκαφών από διάφορες χώρες, θερίζοντας πιλότους και μηχανικούς που βρίσκονταν στο ταρμάκ της βάσης Λος Γιάνος προκαλώντας μια τεράστια έκρηξη.

Από το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους , ο Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, έγγαμος με ένα γιο, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459 εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16 και ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128 εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.

Οι πιλοτοι μας συμμετείχαν στην άσκηση του ΝΑΤΟ Tactical Leadership Program (TLP) που εχει έδρα το Los Llanos (Albacete). Το TLP ειναι διεθνής κέντρο εκπαίδευσης και ανάπτυξης για τους πιλότους και ΓΙΑ τα πληρώματα του ΝΑΤΟ. Εκτος απο τα πρακτικά μαθήματα πτήσης το TLP παρέχει και θεωρητικά μαθήματα. Στο TLP λαμβάνουν μέρος δέκα χώρες – Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ισπανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ελλάδα, Ολλανδία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο – αν και το ΝΑΤΟ καλεί επίσης χώρες εντός και εκτός της συμμαχίας.

                                                                                                   

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης