Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Πόσο κάνει τελικά το F-35 για την Ελλάδα και πότε θα μπορούσε να τα παραλάβει; Απαντήσεις

Πόσο κάνει τελικά το F-35 για την Ελλάδα και πότε θα μπορούσε να τα παραλάβει; Απαντήσεις

Η συζήτηση για την πιθανότητα να προμηθευτεί η Ελλάδα από 12 ως 20 F-35, έχει για τα καλά “φουντώσει” το τελευταίο διάστημα. Ερώτημα πρώτο και λογικό: με τι λεφτά; Η απάντηση που δίνεται από πηγές του ΥΠΕΘΑ και της κυβέρνησης είναι ότι αυτά μπορούν να βρεθούν μόνο μέσω αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας.

Ερώτημα δεύτερο: πόσο θα κοστίζει το κάθε αεροσκάφος F-35 για την Ελλάδα;

Η έμμεση  απάντηση  προέρχεται από την Lockheed Martin . Και λέμε έμμεση γιατί η τιμή αφορά γενικά τις πωλήσεις του F-35 κι όχι αποκλειστικά την Ελλάδα. Η εταιρεία λέει ότι το αεροσκάφος θα κοστίζει 85 εκατομμύρια δολάρια το καθένα. Αυτή η τιμή περιλαμβάνει κινητήρα, σύστημα αυτοπροστασίας και την εξελιγμένη τεχνολογικά κάσκα…

Ερώτημα τρίτο: πότε θα μπορούσε θεωρητικά η Ελλάδα να έχει F-35 αν τελικά αποφασίσει να προχωρήσει. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι οποίες βέβαια συγκρίνουν τι έγινε σ΄ άλλες χώρες που δεν είναι συνέταιροι στο πρόγραμμα,μιλάνε για παραδόσεις σε τρία ή το πολύ τέσσερα χρόνια.

Όλα αυτά ακόμη είναι σε θεωρητικό επίπεδο…Αλλά το ζήτημα είναι ανοιχτό και συζητείται σοβαρά. Πιο κοντά βέβαια είναι η υπόθεση αναβάθμιησης των F-16. Ένα πρόγραμμα που ανάλογα με τον αριθμό των αεροσκαφών που θα εκσυγχρονιστούν, μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 10 χρόνια.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης