Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του προς τα στελέχη και τους οπλίτες της ΕΛΔΥΚ, τους οποίους επισκέφθηκε, αναφέρθηκε ξανά στις τουρκικές απειλές και στην ένταση που επιχειρεί να προκαλέσει η Άγκυρα.

 

Τι είπε:

“Η Ελλάδα είναι μία χώρα ειρηνική, εμείς δεν επιθυμούμε τον πόλεμο, κάνουμε τα πάντα για να έχουμε την ειρήνη, αλλά στέλνουμε και ένα μήνυμα απόλυτα σαφές προς τους πάντες: όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο θα τον τσακίσουμε, θα τον συντρίψουμε.

Αυτό δεν είναι απειλή προς κανέναν, δεν είναι λεονταρισμός, είναι η άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας, του δικαίου. Το ξεκαθαρίζουμε από την αρχή για να καταλάβουν όλοι ποια είναι τα όριά μας και να ξέρουν ότι το Έθνος είναι ενωμένο. Και το Έθνος είναι ενωμένο όσο οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αυτές που εσείς διαμορφώνετε κάθε μέρα με τη ζωή σας, με την παρουσία σας, με την πειθαρχία σας, με τη εκπαίδευσή σας, με την πίστη στην πατρίδα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ενώνουν τους Έλληνες και το Έθνος. Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούν το Εθνόσημο και τη Σημαία. Αυτή είναι η δύναμή μας. Ενωμένος ο Ελληνισμός ποτέ δεν απέτυχε. Μόνο όταν μπήκε μέσα μας η διχόνοια, τότε κατάφεραν να μας πλήξουν, για λίγο. Γιατί για λίγο καιρό ξαποσταίνει η Ελλάδα και ξανά για τη δόξα τραβά”.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016