Η κυβέρνηση της ΝΔ με την στήριξη του ΚΙΝΑΛ, “πέρασαν” το πρόγραμμα του “αεροπορικού κέντρου εκπαίδευσης” στην Καλαμάτα. Το κόστος 1,3 δις! Η προσφορά παρά τη “δημιουργική λογιστική” που επικαλέστηκε η κυβέρνηση είναι συμφέρουσα; Εξαρτάται από το τι θα κερδίσει η Ελλάδα.

Ποιο είναι λοιπόν το κέρδος;

Σύμφωνα με όσα μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά, η ισραηλινή εταιρεία θα μας νοικιάσει ιπτάμενα μέσα και όλο το άλλο “έργο” θα το αναλάβουμε εμείς. Αν είναι έτσι, πρόκειται για την πιο…τσουχτερή ενοικίαση αεροσκαφών στην ιστορία ! Με 1,3 δις πόσα M 346 θα αγοράζαμε για να εκπαιδεύουμε και τους δικούς μας , αλλά και ξένους ιπάμενους; Πάρα πολλά!

Επιπλέον επανέρχεται και το ερώτημα που έθεσε στη σχετική συζήτηση στη Βουλή ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας: Γιατί αυτό το κέντρο δεν μπορεί να το δημιουργήσει και να το εκμεταλλευθεί η Πολεμική Αεροπορία; Στο εύλογο ερώτημα , γιατί δεν το έκανε η κυβέρνηση στην οποία ήταν ΑΝΥΕΘΑ ο κ.Βίτσας απάντησε άμεσα ότι το ερώτημα το είχε θέσει ο ίδιος στην ΠΑ ,αλλά η απάντηση καθυστερούσε και καθυστερούσε και καθυστερούσε.

Όπως και να ΄χει το ζήτημα είναι μεγάλο και …πολύ ακριβό. Γι΄ αυτό και πρέπει να δοθούν άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις. Διαφορετικά προβλέπουμε ότι αργά ή γρήγορα το θέμα ενδέχεται να απασχολήσει την επικαιρότητα με πολύ αρνητικό τρόπο…