Έτοιμος να συλληφθεί δηλώνει ο ιδρυτής της Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ! Όπως δήλωσε  θα εγκαταλείψει  την πρεσβεία του Εκουαντόρ στο Λονδίνο, όπου έχει καταφύγει  από τον Ιούνιο του 2012 προκειμένου να μην εκδοθεί   στη Σουηδία. Όλα αυτά  στην περίπτωση που η επιτροπή του ΟΗΕ η οποία διερευνά την υπόθεσή του, αποφασίσει εναντίον του,σήμερα.

Ο 44χρονος Ασάνζ καταζητείται στη Σουηδία, μετά από καταγγελίες για βιασμό το 2010.

“Αν ο ΟΗΕ ανακοινώσει εναντίον μου  θα βγω από την πρεσβεία το μεσημέρι της Παρασκευής και θα δεχτώ να με συλλάβει η βρετανική αστυνομία, καθώς κάποια άλλη προσφυγή δεν έχει νόημα,” ανέφερε ο Ασάνζ σε δήλωσή του.

“Αν αθωωθώ και αποδειχτεί ότι οι χώρες ενήργησαν παράνομα, αναμένω την άμεση επιστροφή του διαβατηρίου μου, αλλά και τον τερματισμό κάθε προσπάθειας για τη σύλληψή μου,” πρόσθεσε.

Ο  Ασάνζ φοβάται ότι η Σουηδία θα τον εκδώσει στις ΗΠΑ, όπου μπορεί να οδηγεί στο δικαστήριο για τις δημοσιεύσεις απόρρητων στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων από τη Wikileaks.

Η Ομάδα Εργασίας του ΟΗΕ για την Αυθαίρετη Κράτηση εξετάζει σχετικό αίτημα του Ασάνζ, που υποστηρίζει ότι η παραμονή του στην πρεσβεία του Εκουαντόρ, συνιστά αυθαίρετη κράτηση.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016