Λίγα 24ωρα πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι επώνυμες καταγγελίες για απαράδεκτες συμπεριφορές αστυνομικών δυνάμεων πληθαίνουν και ουδείς από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φαίνεται να έχει τη διάθεση να “μαζέψει τα ασυμμάζευτα”.

Πριν από λίγο ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης πρόσθεσε στις πολλές καταγγελίες που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες την φραστική-σεξιστική επίθεση που δέχτηκε η κόρη του 16 ετών από άνδρα των ΜΑΤ, στην πλατεία Εξαρχείων. Τα όσα μετέφερε ο κ.Γρηγοριάδης ότι εκστόμισε ο άνδρας των ΜΑΤ, θα πρέπει χωρίς αμφιβολία να αποτελέσουν θέμα έρευνας.

Η Σοφία Σακοράφα επίσης από το ΜέΡΑ25 κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ,  ότι φοιτητής που συνελήφθη στην ΑΣΟΕΕ λίγες ώρες αργότερα, έξω από το σπίτι του, «έφαγε ξύλο», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η ίδια τον έβγαλε φωτογραφία στη ΓΑΔΑ «και έχει σημάδι στην πλάτη του».

Ο Θοδωρής Δρίτσας, Βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε χθες ότι “στην περιοχή της Ακρόπολης, η αστυνομία προσήγαγε για εξακρίβωση στοιχείων τέσσερις γυναίκες και άνδρες, δημότες Πειραιά και μέλη του Δημοτικού Συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες Α΄ Κοινότητας – Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή», επειδή σκόπευαν να ανοίξουν ένα πανό διαμαρτυρίας για την επέκταση προβλήτας κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Με απορία και ανησυχία, ρωτάμε τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Καραμαλάκη, πιστεύουν πράγματι ότι, οι πολίτες που θέλουν να προβάλουν τη διαμαρτυρία τους για οποιοδήποτε θέμα εντός των πλαισίων της νομιμότητας, πρέπει προηγουμένως να πάρουν την άδειά τους; Γιατί αν το πιστεύουν πράγματι, τους πληροφορούμε ότι κινούνται εκτός των πλαισίων και του Συντάγματος και των νόμων του Ελληνικού Κράτους. Εάν δεν το πιστεύουν, οφείλουν αμέσως να ζητήσουν συγγνώμη από τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν με την προσαγωγή τους, να τους αφήσουν ελεύθερους και να ελέγξουν όσους έδωσαν τέτοιες εντολές, ώστε να αποτρέψουν και τώρα και στο μέλλον κάθε αυθαιρεσία.».

Καταγγελίες από το ΚΚΕ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου, σχετικά με το απαράδεκτο γεγονός, που συνέβη  στην ΑΣΟΕΕ. Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Παφίλης διαμαρτυρήθηκε έντονα προς την κυβέρνηση ότι είναι αδιανόητο τα ΜΑΤ να απαγορεύουν στους φοιτητές, μέλη της ΚΝΕ, να μοιράζουν τα φυλλάδιά τους και μάλιστα στο πεζοδρόμιο της σχολής και ζήτησε εξηγήσεις για το σημερινό απαράδεκτο και πρωτοφανές γεγονός.
Ο υφυπουργός ενημέρωσε τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ ότι θα εξετάσει το ζήτημα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016