Βρήκαμε τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ, τον οποίο το πρωί αναζητούσαμε. Καμία έκπληξη ότι τον βρήκαμε δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν! Συναντήθηκαν με τις αντιπροσωπείες τους στις Βρυξέλλες.

Τι να είπαν; Ο κ. Ερντογάν δήλωσε πριν αναχωρήσει από την Άγκυρα ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από την στήριξη που έχει από τη Δύση! Προφανώς θα ζητήσει περισσότερη από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ κι εκείνος έχει πολύ να του δώσει.

«Έχουμε ζητήσει πρόσθετη βοήθεια από το ΝΑΤΟ στη Συρία – για την υπεράσπιση των συνόρων με τη Συρία, στο πλαίσιο της μεταναστευτικής πρόκλησης» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μετά το τέλος της συνάντησης με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Υπογράμμισε δε, ότι η Τουρκία επιζητά «χειροπιαστή υποστήριξη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή, τρεις ημέρες μετά τη νέα συμφωνία εκεχειρίας για την Ιντλίμπ, ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε με την ανάληψη μονομερούς δράσης, εφόσον δεν τηρηθεί η νέα κατάπαυση πυρός.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ,γιατί κανένας από την Ελλάδα δεν έχει επιδιώξει να δει τον κύριο Γενικό. Έχουμε πολλούς λόγους να τον δούμε και πρώτα απ΄ όλα να τον ενημερώσουμε ότι εκτός από παραβιάσεις έχουμε πλέον και καθημερινές υπερπτήσεις σε νησιά του Αιγαίου.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016