Πρωτόκολλα συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας και της εκπαίδευσης πρόκειται να υπογράψουν σύντομα η Τουρκία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, δήλωσε ο προεδρεύων του τριμελούς συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε, στην Άγκυρα, με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι δύο άνδρες υπέγραψαν συμφωνία για την περαιτέρω βελτίωση των διμερών οικονομικών σχέσεων, καθώς και ένα πρωτόκολλο συνεργασίας για τον αυτοκινητόδρομο που θα ενώσει το Σαράγεβο με το Βελιγράδι (Σερβία). Το πρωτόκολλο προβλέπει ότι μέρος της χρηματοδότησης του έργου του αυτοκινητοδρόμου θα προέλθει από δάνεια που θα χορηγήσει η Τουρκία, μετέδωσαν μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.
Ο κ. Ντόντικ ευχαρίστησε τον κ. Ερντογάν για τη στήριξη της Τουρκίας στην ευρωατλαντική πορεία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και επισήμανε πως στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Τούρκο Πρόεδρο τέθηκε το θέμα της σύνδεσης της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης με τον αγωγό φυσικού αερίου “TurkStream”.
“Είμαι ευτυχής, διότι ο Πρόεδρος Ερντογάν μας έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς η Βοσνία-Ερζεγοβίνη θα μπορούσε να συνδεθεί στη συγκεκριμένη ενεργειακή διαδρομή” ανέφερε ο κ. Ντόντικ και προσκάλεσε τον κ. Ερντογάν να επισκεφθεί τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

 

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016