Θα μας οδηγήσουν σε διχασμό με τον παραλογισμό “βορρά-νότου” και αφορμή τα τραγελαφικά που έγιναν στο γήπεδο της Τούμπας; Η Λιάνα Κανέλλη σε ανύποπτο χρόνο, είχε εκφράσει τις ανησυχίες της…Δεν θέλουμε και πολύ στην Ελλάδα, δυστυχώς. Θυμηθήκαμε χθες τις ανησυχίες της, ακούγοντας βουλευτές μας να χρησιμοποιούν φρασεολογία διχαστική, περί “αθηνοκεντρικού κράτους”, που “πάντα αδικεί τη Θεσσαλονίκη”.

Προτείνουμε σ΄όλους αυτούς να μιλήσουν επειγόντως με τον Γιάννη Ιωαννίδη για να τους πει τι σοκ έπαθε όταν από τη Θεσσαλονίκη ήρθε στον Πειραιά για να αναλάβει τον Ολυμπιακό και έκπληκτος κατάλαβε ότι ουδείς είχε φθόνο ή ήθελε το κακό της Συμπρωτεύουσας.

Θα ήταν αστείο αν η συγκυρία ήταν διαφορετική, αλλά είναι τραγικό την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές απειλές τελείως μόνη, εμείς εδώ να είμαστε έτοιμοι να “πολεμήσουμε” μεταξύ μας για το ποιος θα πάρει το πιο απαξιωμένο και αστείο πρωτάθλημα της Ευρώπης ή για το ποιος είχε πιο προνομιακές σχέσεις με συγκεκριμένους επιχειρηματίες! Όλοι τους είχαν και οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από γάμους κι άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις το επιβεβαιώνουν πανηγυρικά. Ας μην παριστάνει κανένας τον ανήξερο…

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους…Όσα συμβαίνουν δίπλα μας δεν επιτρέπουν άλλες γελοιότητες. Η Τουρκία μας φωνάζει κάθε μέρα ότι “όπου μας βρει ανοιχτούς” θα το εκμεταλλευθεί στο μέγιστο βαθμό. Κι εμείς αντί να πάρουμε το μήνυμα κάνουμε πως δεν το ακούμε. Αντί να συζητήσουμε σοβαρά για το πως θα “οχυρωθούμε” χωρίς να ΄χουμε χρήματα και χρόνο για να το κάνουμε σωστά, έχουμε λυμένο το ζωνάρι για καβγά για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, ποιος θα μπει ή θα βγει από τη κυβέρνηση, πότε είναι η πιο βολική εποχή για να γίνουν εκλογές κι άλλα τέτοια που δείχνουν ότι δεν έχουμε κατανοήσει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Τελικά επιβεβαιώνονται όσοι λένε ότι κανέναν δεν πρέπει να φοβόμαστε εκτός από τον κακό μας εαυτό. Δεν μπορεί κανένας να μας διαλύσει…Το κάνουμε μόνοι μας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016