Ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι παρέτεινε γι΄ ακόμη δύο εβδομάδες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Ο Στέβο Πεντάροφσκι είχε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα στις 18 Μαρτίου για ένα μήνα, την οποία παρέτεινε στις 17 Απριλίου γι΄ακόμη ένα μήνα. Με τη νέα παράταση για δύο εβδομάδες, η κατάσταση έκτακτης άναγκης θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαϊου.
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας πρότεινε στον Πρόεδρο της χώρας την παράταση της έκτακτης κατάστασης στη χώρα γι΄ακόμη ένα μήνα, όμως ο τελευταίος, μετά από διαβουλεύσεις που είχε με ειδικούς από διάφορους τομείς του δημόσιου βίου της χώρας, έκρινε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρέπει να παραταθεί για δύο εβδομάδες.
Ο Στέβο Πεντάροφσκι ανέφερε ότι η παράταση της έκτακτης ανάγκης κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να εφαρμοστούν οι οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.
Η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να εκδίδει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, μιας και η Βουλή της χώρας διαλύθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου, προκειμένου να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 12 Απριλίου, οι οποίες όμως αναβλήθηκαν επ΄αόριστον λόγω της πανδημίας.
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οι αρχηγοί των κυριότερων κομμάτων της Βόρειας Μακεδονίας θα έχουν ακόμη μία συνάντηση, στην οποία θα εξεταστεί ο ορισμός νέας ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016